Terug naar het nieuwsoverzicht
02-01-2007
Zetellift gegrepen door kraan
Vlak voor Kerst greep een kraan van een onderaannemer van A.I.D.E., de Waalse tegenhanger van Aquafin, de zetellift van Plopsa Coo. De, op dat moment gesloten, kabelbaan kwam naar beneden. Hierdoor bleef Plopsa Coo noodgedwongen volledig gesloten tijdens de kerstvakantie.

Enkele dagen voor de winteropening van Plopsa Coo reed een kraan van A.I.D.E., Association Intercommunale pour le Démergement et l’Epuration, onder de Zetellift. De klep van de kraan stond omhoog waardoor deze de kabelbaan raakte en meesleurde. De kabel kwam hierbij naar beneden.

Nieuwe kabel
De schade is aanzienlijk. Niet alleen moet er een nieuwe kabel komen, ook de loopwieltjes zijn vervormd en moeten noodgedwongen vervangen worden. Om de veiligheid van de bezoekers te garanderen worden ook alle palen van de attractie nagekeken.

Gesloten
Na een goed seizoen met 225.000 bezoekers verwachtte Plopsa Coo voor de kerstperiode veel volk in een gedeeltelijk geopend themapark. Door de gedwongen sluiting van de Zetellift, verminderde de capaciteit van Plopsa Coo waardoor het park verplicht was om volledig gesloten te blijven. Het is de eerste keer in twintig jaar tijd dat het Ardense park gesloten is tijdens de kerstperiode.

Veranderingen
Naast de grote veranderingen die dit jaar in Plopsa Coo worden uitgevoerd, zorgt het herstellen van de Zetellift voor extra werk. Toch is de directie ervan overtuigd op de vooropgestelde datum, 31 maart 2007, terug te kunnen openen.

Plopsa Coo
Plopsa Coo, het vroegere Télécoo, is het Waalse attractiepark dat tot de Plopsa-groep behoort en dezelfde sfeer als Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt uitstraalt. Plopsa Coo is een recreatiepark aan de Watervallen van Coo met meer dan 15 attracties en diverse horecapunten
verspreid over een oppervlakte van 50 ha. Vooral de Zetellift, het Wildpark, de Coaster, de Splash (wildwaterbaan) en de Bobsleebanen zijn bekende attracties op het domein.

Meer informatie: www.plopsa.be
PlopsaFansite

De parken

  Plopsa - de groep   PlopsaFansite   Ontdek ons ook op...

Holiday Park (DE)
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)

 

   

Facebook
Twitter
YouTube

     
  De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv   
 
© 2005 - 2012 : PlopsaFansite (Nick Jespers)
Share/Save/Bookmark