Terug naar het nieuwsoverzicht
08-02-2007
Alaskawolven in het Wildpark
Volgend seizoen opent er een gloednieuw themagedeelte in Plopsa Coo, "het Dorpsplein". Buiten dit nieuwe gedeelte zal er dit en de volgende seizoenen ook wat veranderen in het Wildpark.

Eind vorig jaar raakte bekend dat Plopsa een nieuw themagedeelte zal bouwen in het Waalse pretpark Plopsa Coo. "Het Dorpsplein" moet met de nieuwe "StarFlyer" duidelijk maken dat er een nieuwe wind waait in het park.

Wildpark
"Het Wildpark" is van de populairdere attracties in het park, daarom werd er ook beslist dat het ritje doorheen de Ardense pracht uitgebreid mocht worden met enkele nieuwe dieren. Vandaag zijn er twee tweejarige mannelijke Alaskawolven uit de Olmense Zoo (Balen) vertrokken richting Coo. Hoewel het Kempische dierenpark vooral bekend staat voor de werkprogramma's van katachtige, waren er 7 Alaskawolven aanwezig.

Alaskawolven
Een Alaskawolf komt voornamelijk voor in het noordelijke gedeelte van Canada, nabij de grenzen van Groenland. Doordat ze oorspronkelijk een heel koude temperatuur moesten doorstaan, hebben de wolven een dikke vacht en een vetlaag. Een Alaskawolf kan tot ongeveer 150 cm groot worden. De gemiddelde leeftijd van een Alaskawolf is 7 jaar.

Plopsa Coo
Het nieuwe Plopsa Coo seizoen gaat van start op 31 maart.
PlopsaFansite

De parken

  Plopsa - de groep   PlopsaFansite   Ontdek ons ook op...

Holiday Park (DE)
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)

 

   

Facebook
Twitter
YouTube

     
  De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv   
 
© 2005 - 2012 : PlopsaFansite (Nick Jespers)
Share/Save/Bookmark