Terug naar het nieuwsoverzicht
09-02-2007
"Plopsa TV" gaat van start op 17 februari
RTL Club, een Waalse televisiezender, start vanaf 17 februari met een nieuw kinderprogramma: Plopsa. In dit gedeelte komen de leukste Studio 100 producties voorbij zoals Bumba, Wizzy & Woppy en Lutin Plop. De omroepers van dienst zijn Samson en. Fred!

Vanaf 17 februari start de Waalse commerciële zender RTL Club met een nieuw kinderprogramma: "Plopsa". Het is een programma van Studio 100, waarin ook de figuren van Studio 100 een aardig mondje Frans mogen praten. Elke dag komt "Plopsa" drie keer op de buis met onder andere een aflevering van "Wizzy & Woppy", "Bumba" en "Lutin Plop".

Samson en. Fred!
Samson heeft al heel wat ervaring als omroeper, zo startte hij immers in 1989 op de Vlaamse televisie en ook in Wallonië maakt het trouwe hondje zo zijn intrede. Niet Gert, maar Fred zal Samson steeds vergezellen. Fred zal gespeeld worden door Tristan Moreau, die al heel wat zang-, toneel- en acteerervaring heeft. De stem van Samson zal verzorgd worden door Alain Perpète.

Nieuwe afleveringen van Plop!
Studio 100 zal ook nieuwe afleveringen maken van Kabouter Plop, met Franstalige acteurs. Welke acteurs gestalten zullen geven aan Lutin Plop, Pipolette (Kwebbel), Bric (Klus) of Dordebou (Lui) is nog niet bekend.

Plopsa
"Plopsa" is ook een groep met drie pretparken en één winkel in België. Sinds eind december 2005 is het Waalse pretpark "Télécoo" eigendom van Plopsa en werd het recentelijk nog veranderd in Plopsa Coo. De komst van dit kindergedeelte zou een enorme boost kunnen betekenen voor dit Waalse pretpark.

De naam "Plopsa" is een samentrekken van de eerste twee figuren van Studio 100: "Plop" en de sa van "Samson".

Club RTL
Club RTL kan je niet via gewone kabel televisie bekijken in Vlaanderen. Je kan het wel ontvangen via Digitale Televisie bij Telenet en Belgacom.

Een nieuwe Plopsa (TV) website staat vanaf 17 februari online. Je kan ze bereiken via www.plopsa.tv


Foto's

© Studio 100


© Studio 100
PlopsaFansite

De parken

  Plopsa - de groep   PlopsaFansite   Ontdek ons ook op...

Holiday Park (DE)
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)

 

   

Facebook
Twitter
YouTube

     
  De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv   
 
© 2005 - 2012 : PlopsaFansite (Nick Jespers)
Share/Save/Bookmark