Terug naar het nieuwsoverzicht
03-05-2007
Extra openingsdagen voor Plopsa Coo!

Het seizoen startte schitterend voor het vernieuwde Plopsa Coo. Ruim 30.000 bezoekers bezochten het park sinds de opening een maand terug.

Plopsa Coo mocht dankzij de nieuwe educatieve projecten ook heel wat schoolreservaties noteren. Gezien dit uitstekende resultaat en de vele geplande schoolreizen besloot de directie de site ook heel de maand mei (behalve dinsdag 22 mei) te openen.

Plopsa Coo ontving tijdens de paasvakantie meer dan 3,5 keer zoveel bezoekers in vergelijking met vorig jaar. Deze spectaculaire stijging overtrof alle verwachtingen. Naast het goede weer was dit vooral te danken aan de grondige vernieuwingen. Ook tijdens de maand mei verwacht de directie van Plopsa Coo veel bezoekers op zijn toeristische site die gratis toegankelijk is. Bovendien staan er veel schoolreizen op het programma. Daarom besloot de directie om de attracties heel de maand mei (behalve 22/5) te openen, zo kunnen de bezoekers optimaal genieten van het Waalse Plopsa-park.

Educatieve projecten
Nieuw dit jaar in Plopsa Coo zijn de educatieve projecten voor de scholen. In de Natuurklas neemt een boswachter de leerlingen mee op sleeptouw. Hij vertelt hen over de Watervallen van Coo en de dieren in het Wildpark die de kinderen nadien tijdens hun treinrit door het park in het echt kunnen bewonderen. Plopsa Coo ontving al 220 schoolreservaties, goed voor 16.000 leerlingen.

Nieuw
Blikvanger in Plopsa Coo is Vieux Coo, het Dorpsplein met de Dansende Fonteinen. Rondom staan pittoreske Ardense huisjes die de sfeer van weleer uitstralen. In het Wildpark huizen sinds deze winter, naast de damherten, everzwijnen en steenschapen ook Alaska-wolven. In totaal werd de afgelopen winter 4 miljoen euro geïnvesteerd in het Waalse Plopsa-park.

Tickets
De toeristische site is gratis toegankelijk. De attracties afzonderlijk zijn te betalen. Het tarief verschilt per attractie. Een all-in ticket biedt de bezoekers de gelegenheid een hele dag te genieten van alle attracties. Dit all-in ticket kost 19,00 euro in het laagseizoen. Tijdens het hoogseizoen betaal je 20,00 euro voor een all-in ticket.

PlopsaFansite

De parken

  Plopsa - de groep   PlopsaFansite   Ontdek ons ook op...

Holiday Park (DE)
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)

 

   

Facebook
Twitter
YouTube

     
  De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv   
 
© 2005 - 2012 : PlopsaFansite (Nick Jespers)
Share/Save/Bookmark