Terug naar het nieuwsoverzicht
8 mei 2008
Plopsa Coo vergroot dierenaanbod Coo
Klik voor een uitvergroting
Foto: Plopsa, gemaakt door Sabine Joosten

Sinds deze week hebben 4 dingo’s hun eigen ruimte in het Wildpark van Plopsa Coo. De dieren komen er in samenwerking met AAP, een Nederlands opvangcentrum voor uitheemse dieren.

Stichting AAP, een Nederlands opvangcentrum voor uitheemse dieren, is al een geruime tijd op zoek naar permanente verblijfplaatsen voor 4 mannelijke dingo’s. Plopsa Coo zal een plaatsje voorzien langs het parcours van het Wildpark. De dieren krijgen een ruimte van 1.200 m², wat drie keer zo groot is als wettelijk bepaald. Ervaren dierenverzorgers moeten er op toezien dat de gezondheid van de dingo’s gegarandeerd blijft.

Dingo

Een dingo is een hondensoort die afkomstig is uit Australië. De dieren stammen vermoedelijk af van de Indische steppewolf. Een dingo is kleiner dan een wolf, maar weegt even veel als een middelgrote hond.

Stichting AAP vangt al meer dan 30 jaar dieren op die afkomstig zijn uit illegale handel of die weren afgestaan door particulieren. Wanneer de conditie van de dieren optimaal is, zoekt Stichting AAP naar een nieuwe verblijfplaats.

 

Tekst: Nick Jespers

 


PlopsaFansite

De parken

  Plopsa - de groep   PlopsaFansite   Ontdek ons ook op...

Holiday Park (DE)
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)

 

   

Facebook
Twitter
YouTube

     
  De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv   
 
© 2005 - 2012 : PlopsaFansite (Nick Jespers)
Share/Save/Bookmark