Terug naar het nieuwsoverzicht
05 september 2008
Plopsa Indoor Hasselt pakt volgend jaar uit met nieuwe attractie

Plopsa Indoor Hasselt bestaat bijna 3 jaar. In deze korte periode is het park een gevestigde waarde geworden in het Belgische pretparklandschap. Een opvallende trend in de bezoekersaantallen is de grote hoeveelheid Waalse bezoekers die het park bezoeken. Verder pakt het park volgend jaar uit met een 'fonkelnieuwe' attractie.

Op 24 december 2005 opende Plopsa Indoor Hasselt de deuren. Na een aarzelende start ontving het park tijdens het eerste openingsjaar circa 300.00 bezoekers en dit aantal bleef de volgende jaren telkens stijgen.

Waalse bezoekers

Een opvallende trend in de recente bezoekersaantallen is het grote aantal Franstalige gezinnen dat de weg naar Plopsa Indoor Hasselt weet te vinden. Dit succes heeft het park natuurlijk te danken aan de aanwezigheid op de Waalse televisie, onder de noemer “Plopsa”. Daarnaast blijft het park uiteraard ook een geweldig alternatief op Plopsa Coo tijdens regenachtige dagen.

In de Concentra-kranten laat Plopsa-directeur Steve Van den Kerkhof weten dat er hierdoor heel wat aanpassingen zullen gebeuren in het park. Heel wat van de signalisatie in het park is immers enkel aangegeven in het Nederlands. Daarnaast zijn er ook plannen om de dagelijkse Bumba Show ook op te voeren in het Frans

Succesvol najaar

De volgende maanden is Plopsa Indoor Hasselt maar liefst 12 keer gesloten. Op deze dagen huren bedrijven, zoals Lidl, het park af om er bijvoorbeeld een speciale klanten- of gezinsdag te geven. Op deze dagen is het park niet toegankelijk voor personen die hun ticket in voorverkoop kochten of voor abonnementhouders.

Nieuwe attractie

De voorbije drie jaar waren er amper grote toevoegingen in Plopsa Indoor Hasselt, na de kerstvakantie komt hier echter verandering in. Het park pakt dan voor de eerste keer sinds de opening uit met een gloednieuwe attractie. Het zou gaan om de attractie ‘De Vliegende Fietsen’, die we kennen uit Plopsaland De Panne en Plopsa Coo. Of het gaat om een exacte replica van de attractie is nog onduidelijk

Volgens het artikel in de Concentra-kranten zou de attractie komen in de Mega Mindy Zone. Vermoedelijk zou hier gaan om de een nieuwe naam voor de Buitenzone, het outdoor-gedeelte van het park.

Tekst: Nick Jespers - Plopsa-fansite
Bron: Het Belang van Limburg
Foto: Nick Jespers
PlopsaFansite

De parken

  Plopsa - de groep   PlopsaFansite   Ontdek ons ook op...

Holiday Park (DE)
Plopsa Coo (BE)
Plopsa Indoor Coevorden (NL)
Plopsa Indoor Hasselt (BE)
Plopsaland De Panne (BE)

 

   

Facebook
Twitter
YouTube

     
  De PlopsaFansite is een fan-website over 'Plopsa'. Officiële websites: Plopsa.be of Plopsa.tv   
 
© 2005 - 2012 : PlopsaFansite (Nick Jespers)
Share/Save/Bookmark