PlopsaFansite > Nieuws >
Ongeval doet Plopsaland betalen
DATUM: 30 March 2005 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Het vonnis van de rechtbank van Veurne was duidelijk; Plopsaland moest de attractie sluiten toen bleek dat er een technisch defect aan het Reuzenrad Kasha was, anders had het ongeval op 26 juni 2001 nooit kunnen gebeuren. Plopsaland moet nu een boete en schadevergoeding betalen aan de personen in kwestie.

Op 26 juni 2001 was het gezin Ricchitelli op bezoek in het pretpark Plopsaland in De Panne. Wanneer het gezin uit de attractie Kasha wou stappen ging de attractie plotseling verder. De kinderen konden nog veilig uit de attractie gaan maar de vader niet. Hij kon zich nog vasthouden aan een van de gondels maar op een hoogte van 5 m kon hij het niet meer houden en viel naar beneden.

De rechtbank zei dat de oorzaak van het ongeval lag aan het technisch defect van het Reuzenrad. Enkele werknememers wisten te vertellen dat het pretpark al kennis had van het defect, maar dat er maar niets an gedaan werd. Plopsaland moet nu een boete van 250 euro en een schadevergoeding van 11.120 euro aan het gezin betalen.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+