PlopsaFansite > Nieuws >
Eerste overdekt themapark gaat open in België
DATUM: 22 November 2005 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsa Indoor Hasselt | AUTEUR: Plopsa (persbericht)

Plopsa Indoor Hasselt vanaf 24 december open voor het publiek

België krijgt binnen enkele weken zijn eerste overdekte themapark. Het is Plopsa Indoor Hasselt, dat op zaterdag 24 december de deuren opent voor het publiek. Voortaan kunnen de megapopulaire figuren Samson&Gert, Kabouter Plop, Big&Betsy, Wizzy&Woppy, Piet Piraat en Bumba in hun eigen overdekte park worden bewonderd. Het ligt op een steenworp afstand van de grens en dus zeer gunstig voor bezoek uit Nederland Heel wat Nederlandse gezinnen zijn al goed vertrouwd met Plopsaland in De Panne aan de Vlaamse kust. Dat park ontving in april 2000 zijn eerste bezoekers. Het aantal Nederlandse bezoekers steeg van 14.000 in het eerste seizoen naar 155.000 in 2004, op een totaal van 780.000 bezoekers. Meer dan een vertienvoudiging in amper vier jaar tijd.

Twee voetbalvelden speelplezier

Gezien het belang van de Nederlandse markt en de weersafhankelijkheid van Plopsaland in De Panne, groeide het idee voor de bouw van een indoor themapark in de Euregio (Belgisch en Nederlands Limburg en Aken/Keulen).

Op 29 april 2005 werd de eerste steen van Plopsa Indoor Hasselt gelegd, het allereerste overdekte themapark in België. Op een binnenruimte van twee voetbalvelden (8.800 m²) en een buitenruimte van 2.000 m², zullen kleine en grote kinderen zich op 18 attracties kunnen uitleven, allen geïntegreerd in een prachtig decor rond de figuren van Studio 100.

Magie en plezier

“Net zoals het park in De Panne combineert dit indoorpark de magie rond de figuren van Studio 100 met het plezier van familiale attracties in een kindvriendelijke en fantasierijke sfeer,” aldus Wim Wauters, parkdirecteur van Plopsa Indoor Hasselt. “Net als Plopsaland De Panne is Plopsa Indoor Hasselt een familiepark voor ouders en grootouders met (klein)kinderen die nog niet oud genoeg zijn om zelfstandig een park te bezoeken. Vandaar ook dat elke attractie in Plopsaland toegankelijk moet zijn voor kinderen vanaf 1 meter lichaamsgrootte en bij voorkeur toegankelijk moet zijn voor ouder én kind”.

Ieder dag een show

Plopsa Indoor Hasselt omvat verder onder meer een zelfbedieningsrestaurant met terrassen op verschillende niveaus, een apart terras buiten, verschillende horecapunten die door hun aankleding een attractie op zich zullen vormen, en een Plopsa Winkel. In het open theater zullen dagelijks shows worden opgevoerd. Elke dag zal één van de populaire figuren aanwezig zijn voor een gesmaakt optreden.

Bezoekers

Plopsa Indoor Hasselt is 300 dagen per jaar open en niet op maandag en dinsdag, behalve tijdens de vakantieperiodes in België en Zuid-Nederland. Op termijn verwacht Plopsa Indoor Hasselt zo’n 300.000 bezoekers per jaar van wie 40 tot 50 procent uit Nederland.

Bij de foto’s: Het eerste overdekte themapark in België, Plopsa Indoor Hasselt, in aanbouw (foto boven), kabouter Plop, de lieveling van heel veel Belgische en Nederlandse kinderen (midden), en een schets van de spannende piratenzone in Plopsa Indoor (onder).

Tekst: Plopsa

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+