PlopsaFansite > Nieuws >
Studio 100 neemt Télécoo over
DATUM: 16 December 2005 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsa Coo | AUTEUR: Plopsa (persbericht)

Op woensdag 14 december l.l. heeft Studio 100 het attractiepark Télécoo overgenomen. In de overname zitten ook Le Château de Targnon, Targnon Adventure en Cookayak.

Op woensdag 14 december 2005 heeft Studio 100 het attractiepark Télécoo overgenomen. Daarmee is het laatste Belgische pretpark in familiehanden verkocht. Télécoo is een toeristische site aan de watervallen van Coo. Het domein heeft een oppervlakte van 50 ha. In Télécoo bevinden zich enkele grote attracties zoals een rollercoaster, een bobsleebaan, een zetellift, een minigolf, een wildwaterbaan, een karting en daarnaast ook een wildpark.

Behalve Télécoo omvat de overname ook Le Château de Targnon, Targnon Adventure en Cookayak. Le Château de Targnon ligt in Targnon op +/- 10 km van Coo. Het domein rond het kasteel heeft een oppervlakte van +/- 25 ha en huisvest verschillende zalen voor feesten en seminaries. Targnon Adventure organiseert er teambuilding-activiteiten allerhande in en rond het kasteel. Op het domein bevinden zich nog enkele chalets voor overnachtingen.

Cookayak tenslotte verhuurt kayaks voor een afvaart op de Amblève.

Strategisch

Deze overname past perfect binnen de strategie van Studio 100 die zo de positie in België van zijn Plopsa-parken op geografisch vlak verstevigt. Met de vervolmaking van de driehoek
De Panne–Hasselt–Coo wonen alle Belgen nu binnen een afstand van 150 km van een Plopsa-park. Binnen een straal van 200 km dekt het park ook een deel van Zuid-Oost Nederland. Bovendien profiteert het Waalse park gezien haar ligging mee van de populariteit van de watervallen van Coo.

Net zoals Plopsa Indoor Hasselt, draagt de overname ook bij tot de verlenging van de activiteitenperiode van de Plopsa-parken. De teambuilding-activiteiten van Targnon Adventure worden immers het hele jaar door georganiseerd en bepaalde delen van het attractiepark zullen het hele jaar door toegankelijk zijn.

De aanwezigheid in Wallonië zal ook de bekendheid van de Studio 100-figuren in het Franstalige landsdeel vergroten en versterkt daarmee hun vereeuwiging.

Uitbating

In een eerste fase wordt er aan het park niets veranderd. Télécoo zal van 1 april t.e.m. 31 augustus 2006 in haar huidige vorm openen voor het publiek. Van 1 september 2006 t.e.m. 31 maart 2007 zal het park in zijn totaliteit vernieuwd worden. Op 1 april 2007 opent dan een totaal vernieuwd park.

Tewerkstelling

Alle werknemers worden mee overgenomen. Er zullen ook onmiddellijk nieuwe vacatures worden opengesteld.

Studio 100

Studio 100, voor de totaliteit eigenaar van Plopsaland, werd in 1996 opgericht door de makers van de populaire serie Samson & Gert. Intussen is het productiehuis uitgegroeid tot een media- en entertainmentbedrijf dat TV-producties produceert voor VTM, VRT, RTBF, Nickelodeon en Tros. Buiten de Benelux levert Studio 100 producties aan o.a. Israël en Canada en de lopende onderhandelingen met India zijn bijna rond.
Behalve Samson & Gert lanceerde Studio 100 de populaire series Kabouter Plop, Wizzy & Woppy, Big & Betsy, Piet Piraat, Bumba, Spring en Top Stars evenals de bekende meidengroep K3. In Wallonië zijn vooral de figuren Bumba (RTBF) en Le Lutin Plop (Club RTL (RTL-TVi) gekend.

Behalve TV-producties lanceert Studio 100 musicals, shows, films en afgeleide producten van de figuren. Jaarlijks worden de showproducties in Vlaanderen en Nederland bezocht door 900.000 bezoekers. In maart 2006 gaat de musical Pinokkio van start.

In november ging de vijfde Plopfilm ‘Plop en het Vioolavontuur’ in première. Voor 2006 staan er 3 nieuwe filmproducties op de planning. Studio 100 start op 21 december in samenwerking met Q-Music met een radiostation voor kids: “Radio BEMBEM”. Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt, dat op 22 december wordt ingehuldigd, zijn 2 themaparken, opgebouwd rond de figuren van –en eveneens uitgebaat door- Studio 100.

Plopsaland

In 2000 opende Studio 100 zijn eerste park in De Panne. Plopsaland De Panne is een themapark voor de hele familie opgebouwd rond de populaire figuren van Studio 100. Dit park biedt niet zozeer sensatie maar wil de bezoekers onderdompelen in een fantasiesfeer met talrijke grote attracties op kindermaat en dagelijkse shows.
Plopsaland De Panne ontvangt jaarlijks meer dan 750.000 bezoekers. Dit jaar investeert Plopsaland in twee spectaculaire attracties, de SuperSplash en de Starflyer, en in een nieuwe Piratenzone.
Bovendien zal op 22 december 2005 het eerste overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt officieel geopend worden. Hier verwacht men 300.000 bezoekers op jaarbasis.

Meer informatie over Plopsaland op www.plopsa.be

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+