PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa Indoor neemt een goede start
DATUM: 12 January 2006 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsa Indoor Hasselt | AUTEUR: Plopsa (persbericht)

Plopsa Indoor Hasselt heeft zijn opening zeker niet gemist. Het indoorpark opende twee weken geleden op 24 december 2005. Tijdens de kerstvakantie ontving het themapark maar liefst 30.000 bezoekers. Dit is meteen een goede start voor een park dat op jaarbasis verwacht 250.000 bezoekers te ontvangen.

Tijdens de kerstvakantie heeft Plopsa Indoor Hasselt tot 5 keer toe de maximumcapaciteit van 2.500 bezoekers bereikt. Toch slaagt het park er in om de bezoekersstroom te spreiden zodat weinig bezoekers voor gesloten deuren staan of lang moeten aanschuiven om binnen te geraken. Hierin speelt de ticketverkoop via internet een grote rol. 50% van de bezoekers koopt zijn tickets via plopsa.be. Deze tickets zijn op datum en bieden de bezoekers gegarandeerde toegang op de gereserveerde dag. De bezoekers drukken deze tickets zelf af en vermijden zodoende eventuele wachtrijen aan de kassa.

De gemiddelde verblijfsduur van de bezoekers in het overdekte themapark bedraagt 5 uur. De 20 attracties en de dagelijkse show bieden uren plezier en tussendoor nemen de bezoekers nog even de tijd voor een hapje en een drankje in het Studio 100 Café of aan de verschillende mobiele verkooppunten.

Dat Plopsa Indoor Hasselt eveneens slaagt in de opzet om Plopsaland nv geografisch te versterken, bewijzen de bezoekerscijfers. 50% van de bezoekers komt uit Nederland terwijl dat in Plopsaland De Panne steeds rond 20% schommelt. Bovendien komt het gros van de bezoekers uit Limburg en de nabijgelegen provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant en in mindere mate uit Oost- en West-Vlaanderen.

De populariteit van Plopsa Indoor Hasselt manifesteert zich ook in de bedrijfswereld. Voor bedrijven is Plopsa Indoor Hasselt immers de ideale locatie voor een familie- of klantendag, productpresentatie of ieder ander evenement. Gezien de kleinschaligheid van het park is de rent-a-park-formule, een formule waarbij het volledige park wordt afgehuurd, zeer populair. Reeds 9 bedrijven reserveerden een evenement op basis van deze formule.

Plopsa Indoor Hasselt is het eerste overdekte themapark in België en met een oppervlakte van 10.800m² meteen ook het grootste in de Benelux. Het overdekte themapark is opgebouwd rond de Studio 100-figuren Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat en Bumba. Deze figuren hebben elk een eigen zone met unieke attracties, goed voor een totaal van 20 attracties. In het park is er eveneens een amfitheater met een dagelijkse show.

Meer informatie over Plopsa Indoor Hasselt op www.plopsa.be

Delen Tags
Facebook ,

Twitter
Google+