PlopsaFansite > Nieuws >
“Turnhout met een mutske op”
DATUM: 4 December 2007 - 10:03 | CATEGORIE: Plopsa | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsa wilde aanvankelijk enkel investeren in het jeugdvoetbal van Kempense voetbalclub KV Turnhout, maar al snel bleek dat Plopsa een overname van de volledige voetbalclub ook wel ziet zitten. De voorbije week maakte de pretparkgroep enkele de eisen bekend. Vandaag mocht de gemeenteraad van Turnhout een oordeel vellen over het lot van de voetbalclub.

Begin september lekte uit dat er onderhandelingen tussen pretparkengroep Plopsa en voetbalclub KV Turnhout zijn. De pretparkengroep wilde aanvankelijk investeren in het jeugdvoetbal van de Kempense club, maar enkele weken later werd bekend gemaakt dat er mogelijk ook een overname zou kunnen volgen van de voetbalclub. KV Turnhout is momentele periodekampioen in 3de klasse B.

Plopsa stelt haar eisen

De voorbije week maakte Plopsa haar eisen bekend voordat de gesprekken tussen de pretparkgroep en de voetbalclub verder gaan. KV Turnhout moet opnieuw op zondagmiddag kunnen spelen in het Stadspark (stadion) en de huidige infrastructuur moet op lange termijn ook haalbaar zijn voor eerste klasse.

Deze twee items staan echter vastgelegd in een contract tussen de stad Turnhout en de voetbalclub. Dit contract werd enkele jaren geleden opgemaakt nadat de voetbalclub moest verhuizen van het ‘Villapark’ naar het ‘Stadspark’, omdat men toen vreesde dat de andere activiteiten in het Stadspark verstoord worden door de voetbal.

“Een gezond Vlaams bedrijf!”

De wijzigingen in het contract werden vandaag (maandag 3 december 2007) besproken tijdens de gemeenteraad. Alle parten waren eensgezind wat de overname betreft: dit kan de club en de stad ten goede komen! Er waren echter nog enkele opmerkingen van diverse partijen.

Groen! vreest dat een uitbreiding van het stadion een negatief gevolg zal hebben op het groen rond het stadion en vraagt of er plannen zijn om dit groen elders te compenseren mocht er een nieuw stadion komen. Een andere piste van de partij was het zoeken naar een andere locatie waar er kan gevoetbald worden, hoewel dit de duurdere oplossing lijkt.

Vlaams Belang en Open VLD willen dat er in het nieuwe contract ook garanties zijn dat de andere sportactiviteiten (zoals korfbal en atletiek, nvdr) in het stadion kunnen blijven. OpenVLD hoopt dat “Turnhout” in de naam van de club blijft staan. “Het blijft Turnhout, maar misschien wel met een mutske!”, reageerde burgemeester Hendrickx al spottend.

De SP.a noemt de overname een “unieke kans! De overnemer is geen buitenlandse investeringsmaatschappij maar een gezond Vlaams bedrijf!”. De partij verwijst ook naar de risicowedstrijd Turnhout – Geel, van vorig jaar, dewelke op een zondag gespeeld werd en die vlekkeloos verliep dankzij de talrijke opkomst van de ordehandhaving.

“Een overname, geen sponsoring”

Burgemeester Hendrickx wilde benadrukken dat het gaat om een volledige overname door Plopsa, en geen traditionele sponsoring van de ploeg. Hendrickx zegt ook dat minstens drie vierde van het stadspark gevrijwaard blijft als er een sportwedstrijd is op zondag, en dat de andere activiteiten niet in gedrag komen.

Alle gemeenteraadsleden waren voor een wijziging van het contract, er was één onthouding. Met de contractiwijziging gaan de onderhandelingen tussen KV Turnhout, de stad Turnhout en Plopsa gewoon verder. Hendrickx hoopt dat de gesprekken binnen drie tot vier weken afgerond zijn.

UPDATE – 04-12-2007 10.03

In een persbericht laat Plopsa weten dat het onderwerp “KV Turnhout / Plopsa” vandaag zal besproken worden op de ‘raad van bestuur’. Morgenochtend geeft de pretparkengroep meer informatie.

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+