PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland De Panne opent hommage aan Meli-park
DATUM: 2 April 2008 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Zondag 23 maart ging het nieuwe seizoen van Plopsaland De Panne van start. Naast de nieuwe attracties en vele veranderingen aan de bestaande infrastructuur opende er ook een kleine tentoonstelling die aandacht schenkt aan de rijke geschiedenis van het pretpark.

In 1999 nam Studio 100 Meli-park over van de familie Florizoone. Het park heropende in april 2000 als Plopsaland, het park waarin de figuren van Studio 100 de hoofdrol kregen. Jaar na jaar verdwenen er telkens meer attracties die uit het Meli-tijdperk afstamden zoals bijvoorbeeld het Sprookjesbos, de Meli-/Wandeltuinen of de Monorail.

Eén gebouw bleef de voorbije jaren echter overeind: het gebouwtje tussen het Dorpsplein en het Bos van Plop. Vorig jaar werd er in het huisje een televisie geplaatst waarop de retrospectieve uit het jaar 1985 vertoond werd. Voorbije winter werd het huisje lichtjes aangepast en verschenen er grote ruiten aan de voor- en zijkant van het gebouw.

In het huisje verscheen – opnieuw – de retrospectieve, aangevuld met tal van overige zaken die de geschiedenis van Meli kenmerkten zoals animatronics uit het Apirama, concepttekeningen van diezelfde darkride, posters en vlaggen van tientallen jaren geleden én zelfs een echt imkerpak.

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+