PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa-parken doen lichtjes beter dan recordjaar 2007
DATUM: 27 August 2008 - 00:01 | CATEGORIE: Plopsa, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Voorbije zomermaanden ontvingen de drie Plopsa-parken gezamenlijk 729.000 bezoekers, wat een lichte stijging is ten opzichte van vorig jaar. Individueel ging het minder goed af voor Plopsaland De Panne. Het park aan de Belgische kust ontving een kleine 2 procent bezoekers minder dan vorig jaar. Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt kunnen een stijging in het bezoekersaantal voorleggen.

Net geen status quo voor Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne noteerde in juli en augustus 440.000 bezoekers. Het kwakkelende zomerweer zorgde voor een daling van 2% in vergelijking met 2007. In dat recordjaar kreeg het park 447.000 bezoekers over de vloer. Plopsaland De Panne verwelkomde in juli nog de 6 miljoenste bezoeker. Volgend jaar wordt het tienjarig bestaan van Plopsaland De Panne gevierd met een spectaculaire launchcoaster die overkop gaat.

5% meer bezoekers voor Plopsa Coo

Plopsa Coo, de toeristische site bij de bekende Watervallen van Coo ontving deze zomer 5% meer bezoekers dan in juli en augustus 2007. Deze stijging is vooral te danken aan het groeiend aantal Waalse bezoekers en de stijgende populariteit van de Studio 100-figuren in Walloniƫ. Maar liefst 225.000 bezoekers genoten van het vernieuwde park en de vele evenementen.

Plopsa Indoor Hasselt profiteert van kwakkelend zomerweer

Het overdekte themapark, Plopsa Indoor Hasselt, kon een stijging van 3% noteren t.o.v. zomer 2007 en eindigt op 64.000 bezoekers voor juli en augustus. Dankzij het kwakkelende zomerweer kozen veel bezoekers voor de weerszekerheid van het overdekte attractiepark.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+