PlopsaFansite > Nieuws >
Panoramic maakt plaats voor windmolen
DATUM: 18 July 2009 - 12:45 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Binnen enkele maanden zal er begonnen worden met de afbraak van de Panoramic. De 78 meter hoge uitkijktoren die nabij onder meer De Draak staat maakt plaats voor een windmolen die het park van groene energie zal voorzien.

Eind september komt er definitief een einde aan de Panoramic. Deze 78 meter hoge uitkijktoren was in 1992 één van de topattracties op de tienjaarlijkse Nederlandse Floriade in het Nederlandse Zoetemeer en stond daarvoor ook reeds op een gelijkaardig evenement in het Duitse Frankfurt.

Na afloop van het evenement kocht de familie Florizoone deze attractie op voor ongeveer 1 miljoen euro, om te plaatsen nabij de boomstamattractie van het park. Panoramic was in 1993 de grote nieuwigheid van MeliPark.
In september zal er begonnen worden met de afbraak van deze attractie. “Een Nederlandse handelaar in kermisattractie is de nieuwe eigenaar van de toren”, licht algemeen directeur van Plopsa Steve van den Kerkhof toe in de Standaard.

Op de vrijgekomen locatie zal het park een kleine windmolen komen die het park zal voorzien van groene energie. Het bedrijf Electrawinds uit Oostende zal verantwoordelijk zijn voor de bouw van de windmolen. “De wieken van de molen zullen niet hoger komen dan de Panoramic, zodat we de omwonenden of de parkbezoekers geen overlast bezorgen”

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+