PlopsaFansite > Nieuws >
StarFlyer Plopsa Coo krijgt Mega Mindy-thema
DATUM: 13 January 2010 - 12:05 | CATEGORIE: Plopsa Coo | AUTEUR: PlopsaFansite

Niemand minder dan superheldin Mega Mindy zal de centrale figuur zijn bij de gloednieuwe StarFlyer van Plopsa Coo. De naam voor de attractie zal dan niet ‘Sterrentoren’ worden, zoals de afgelopen jaren gecommuniceerd werd, maar ‘Mega Mindy-flyer’.

Begin augustus kreeg Plopsa Coo de toestemming voor de bouw van een StarFlyer-attractie, een metershoge kettingmolen vergelijkbaar met de SpringFlyer van Plopsaland De Panne. De opening van deze attractie was oorspronkelijk voorzien in 2007, maar toen kreeg het park geen bouwvergunning voor deze attractie.

Vieux Coo

De toren zal gebouwd worden aan de rand van Vieux Coo, het plein dat in 2007 geopend werd. De afgelopen jaren stond de door Plopsa aangekochte kermisattractie de Octopus op deze locatie. De polypattractie zal daarom verhuizen naar achteraan in het park, waar meteen ook een gebied van Piet Piraat zal verschijnen.

Mega Mindy

De attractie zou oorspronkelijk een retro-futuristisch thema krijgen, waardoor de attractie naadloos zou aansluiten bij Vieux Coo. De afgelopen maanden werd ervoor gekozen om van dit thema af te stappen, en te kiezen voor een figuur van Studio 100 als centrale thema. Superheldin Mega Mindy krijgt hiermee haar tweede attractie in het park.

In 2008 opende het park de attractie ‘de Vliegende Fietsen’ op Vieux Coo, een attractie die ondertussen ook in Plopsaland De Panne en Plopsa Indoor Hasselt staat en binnenkort ook te vinden is in Plopsa Indoor Coevorden. In datzelfde jaar opende er ook een horecapunt in Mega Mindy-stijl.

De naam van de attractie zal ‘Mega Mindy-flyer’ worden.

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+