PlopsaFansite > Nieuws >
Binnenkort ook een beetje Plopsa in Spanje?
DATUM: 10 May 2010 - 19:17 | CATEGORIE: Plopsa | AUTEUR: PlopsaFansite

Het Spaanse pretpark Terra Mítica maakte onlangs bekend dat een gekend tekenfilmfiguurtje binnenkort zijn intrede zal doen. Over welke tekenfilmhelden het zou gaan, is nog niet geweten. De Spaanse pretparkfans zijn er echter van overtuigd dat het misschien wel eens Maya de Bij zou kunnen zijn…

Het Spaanse pretpark Terra Mítica wil binnenkort enkele bekende tekenfilmpersonages introduceren als parkmascottes. Het park – dat gelegen is in Spaanse vakantiebadstad Benidorm –  is daarvoor aan het onderhandelen met heel wat mediabedrijven.  Het park heeft echter nog niet bekend gemaakt met welke mediabedrijven ze spreken.

Heel wat Spaanse pretparkfans zijn er echter van overtuigd dat het gekende figuurtje misschien wel Maya de Bij zal worden. Het personage is immers nog steeds erg populair en gekend in Spanje. Ook Wickie de Viking zou – volgens de Spaanse fans – tot één van de mogelijkheden behoren. Wanneer de bekendmaking of introductie zal volgen is nog niet geweten.

Studio 100

Heel wat gekende televisieklassiekers zoals Maya de Bij en Wickie de Viking zijn sinds 2008 eigendom van Studio 100. Het Belgische mediabedrijf kocht toen het verlieslatende EM.Entertainment  op, die tot dan de rechten van de programma’s beheerde. De afgelopen twee jaar werd er gewerkt aan een nieuwe merchandiselijn, en werd in Duitsland dvd’s van de gekende televisieprogramma’s opnieuw uitgebracht.

Daarnaast werkt Studio 100 – die ook eigenaar is van de 4 Plopsa-parken in de Benelux – aan een remake van Maya de Bij. De vernieuwde versie van het tekenfilmfiguurtje zou vanaf volgend jaar op de buis komen, wanneer het programma in Vlaanderen of Nederland zal uitgezonden worden is nog niet bekend.

Plopsa-parken

Dit jaar maakte Wickie de Viking – één van de door Studio 100 aangekochte personages – overigens ook zijn intrede in de Plopsa-parken in de Benelux. De stoere Vikingjongen pronkt namelijk op de vaandels op het nieuwe Place Sequoia van Plopsa Coo en heeft zelfs zijn eigen horecapunt gekregen in Plopsa Indoor Coevorden!

Volgend jaar zal er in Plopsaland De Panne een nieuwe speelhal geopend worden, waar Maya de Bij en Wickie de Viking centraal zullen staan. Daarnaast pakt het park aan de Belgische kust ook uit met een eigen 4D-cinema, waar een 4D-film van Maya de Bij zal komen.

Delen Tags
Facebook , , , , , , , ,

Twitter
Google+