PlopsaFansite > Nieuws >
Fanday 2010: Mayaland voor Plopsaland De Panne
DATUM: 4 September 2010 - 21:42 | CATEGORIE: Mayaland, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Eind dit jaar zal Plopsaland De Panne van start gaan met de bouw van Mayaland. Het nieuwe, overdekte themagebied zal een tiental attracties omvatten en zal tevens ook een eigen restaurant krijgen. Daarnaast zal restaurant Mr. Spaghetti mee verwerkt worden in het nieuwe gebouw.

Later dit jaar zal in Plopsaland De Panne het startschot gegeven worden voor de bouw van Mayaland. De opening van het overdekte themagebied is voorzien begin juli 2011, of ten laatste begin september 2011. Restaurant Mr. Spaghetti zal nog geopend blijven tot na de winteropenstelling, maar zal onmiddellijk daarna afgebroken worden. De grondwerken voor het nieuwe gebouw zullen reeds eerder van start gaan.

Het nieuw gebouw zal thematisch volledig gedecoreerd in het thema van Maja de Bij, het figuurtje dat sinds 2008 eigendom is van Studio 100 Media. Mayaland zal enkele attracties bevatten die we ook kennen uit de twee Plopsa Indoor-parken; zoals de Woeste Zee (Kontiki – Zierer) en Vuurtoren (Family free fall – Zierer). Van deze laatste attractie zullen overigens twee geopend worden. De attracties krijgen een volledig ander thema mee, dan in de parken van Hasselt of Coevorden, zodat deze ook in het geheel van Mayaland zullen passen. Ook doe-attracties zoals de Glijbaan, het Ballenbad of de Speelboom uit Plopsa Indoor Hasselt of Coevorden zullen een plaatsje krijgen in Mayaland.

Daarnaast voorziet het park ook twee unieke attracties in het nieuwe themagebied. Eén attractie zal de demoliton ride van Zamperla worden, vergelijkbaar met de Cars Quatre Roues Rallye uit de Walt Disney Studios. In plaats van auto’s zullen er waterlelies rondjes draaien op deze attractie.

Horeca

Het grote horecapunt in het gebouw zal aangekleed zijn naar een grote honingboom, vergelijkbaar met het Plop Restaurant in het onlangs geopende Plopsa Indoor Coevorden. Daarnaast zal er aangrenzend een nieuw horecapunt verschijnen dat opnieuw gespecialiseerd zal zijn in Italiaanse gerechte zoals pasta en pizza. Dit nieuwe restaurant zal wellicht opnieuw de naam Mr. Spaghetti krijgen. Zowel het exterieur als het interieur van het nieuwe horecapunt zal geheel in Italiaanse sfeer baden. Op de huidige conceptplannen voorziet het park zelfs een eigen kanaal waarop een gondel drijft.

Nieuw theater

In een latere fase zal er ook een nieuw theatergebouw geopend worden nabij de ingang van het park. Hierdoor zal er op langere termijn een groot gebied vrij komen achteraan in het park, op de locatie waar op dit moment nog het Groot Theater staat. Vermoedelijk gaan deze gronden gebruikt worden om een nieuw themagebied te openen rond figuur Wickie de Viking, waarbij een achtbaan één van de opties is.

Delen Tags
Facebook , , , , ,

Twitter
Google+