PlopsaFansite > Nieuws >
Fanday 2010: Wachten op vergunning spinning coaster in Plopsa Coo
DATUM: 4 September 2010 - 23:14 | CATEGORIE: Plopsa Coo, Vicky The Ride | AUTEUR: PlopsaFansite

Eerder dit jaar kondigde algemeen directeur Steve Van den Kerkhof een nieuwe attractie aan voor Plopsa Coo: een spinning coaster. Momenteel beschikt het park nog steeds niet over de nodige vergunning. Het verdict zal wellicht later deze maand volgen.

Eind april maakte algemeen directeur Steve Van den Kerkof in een interview met de krant De Standaard bekend dat Plopsa Coo een nieuwe attractie zal openen in 2011. Het gaat om een spinning coaster, een achtbaan waarbij de treintjes rondspinnen. De attractie zal vooraan in het park geopend worden, op de locatie waar de Old-Timers al heel wat jaren rondrijden. De track van de nieuwe achtbaan zal zich uitrekken tot aan de ingang van de Bobslee, en zal verschillende keren over het wandelpad naast de Plopsa Winkel slingeren.

De achtbaan zal het thema van Wickie de Viking krijgen. Plopsa Coo zal het eerste Plopsa-park worden waar Wickie de Viking een eigen attractie krijgt. In Plopsa Indoor Coevorden heeft de vikingjongen reeds zijn eigen horecapunt gekregen.

Bouwvergunning

Het park beschikt op dit moment nog niet over de bouwvergunning, maar verwacht later deze maand een antwoord. Indien het park een negatief antwoord zou ontvangen, is de kans groot dat de achtbaan er niet zal komen. Bij positief antwoord gaat Plopsa de contacten met de constructeurs hervatten, zodat de opbouw van de attractie zo snel mogelijk van start kan gaan. De opening zou voorzien zijn voor begin juni of juli 2011.

De entreeprijs voor Plopsa Coo zou overigens in 2011 ongewijzigd blijven. De kassaprijs voor het park blijft € 24.

Foto’s / Klik voor een uitvergroting
Delen Tags
Facebook , , , , ,

Twitter
Google+