PlopsaFansite > Nieuws >
Drukke we(r)ken in Plopsaland De Panne
DATUM: 24 October 2010 - 23:47 | CATEGORIE: Mayaland, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Graven, bouwen en afbreken… de afgelopen weken is er weer heel hard gewerkt in Plopsaland De Panne. Het park heeft onlangs de vergunning verkregen voor de afbraak van horecapunt Mr. Spaghetti en de uitbreiding van het sanitair in het Guesthouse aan de ingang van het park.

De voorbije weken is er opnieuw heel wat werk verzet in Plopsaland De Panne. Op het gebied waar het overdekte themagedeelte van Maja de Bij de volgende maanden opgebouwd zal worden, werd er de afgelopen weken verder gegraven. Het gebied dat ondertussen al afgegraven is beslaat de volledige ruimte tussen restaurant Mr. Spaghetti en waterloop Langleed en tussen groepsrestaurant de Vergulden Fazant en het wandelpad naar het Bos van Plop.

Het park heeft onlangs ook de vergunning verkregen voor de sloop van horecapunt Mr. Spaghetti. Dit zal vermoedelijk begin januari gebeuren, wanneer het park in winterrust gaat. Het park voorziet twee horecapunten in het nieuwe themagedeelte: een gloednieuwe Mr. Spaghetti dat bereikbaar zal zijn vanaf het Dorpsplein en een tweede restaurant dat centraal gelegen zal zijn in het gebouw.

Uitbreiden en afbraakwerken

Een tweede vergunning werd afgeleverd voor de uitbreiding van het sanitair van het guesthouse aan de ingang van het park met 6 damestoiletten. De bouw is onmiddellijk na de toekenning van de vergunning van start gegaan, en is ondertussen bijna voltooid.

Aan de oude ingang van het park is er begonnen met de afbraak van de oude Plopsa Winkel, die sinds de ingebruikname van de huidige Plopsa Winkel een functie als magazijn had meegekregen. De meeste wanden en ramen van het gebouw zijn weg en ook het afdak voor de oude winkel is weg.

Foto’s van de graafwerken voor het themagedeelte van Maja de Bij kunnen in dit onderwerp op het forum van de PlopsaFansite gevonden worden, foto’s van de overige werken kunnen in dit onderwerp gevonden worden.

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+