PlopsaFansite > Nieuws >
Holiday Park: het eerste Duitse Plopsa-park!
DATUM: 3 November 2010 - 19:06 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Pretparkgroep Plopsa heeft het Duitse Holiday Park overgenomen. Het is het eerste pretpark van de Belgische groep in Duitsland. Holiday Park werd in 1971 opgericht en ontvangt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Vandaag heeft pretparkgroep Plopsa het Duitse Holiday Park overgenomen. Het pretpark is gelegen in de stad Haßloch, in het zuidwesten van Duitsland. Gemiddeld ontvangt het park 1,1 miljoen bezoekers per jaar. Holiday Park is van oorsprong een sprookjespark waar bezoekers taferelen van gekende sprookjes konden ontdekken maar werd in 1971 door de familie Schneider gekocht, en hernoemde het twee jaar later naar zijn huidige naam. Het is onbekend of Plopsa de naam van het pretpark opnieuw wil veranderen.

De attracties

De bekendste attractie in Holiday Park is de achtbaan Expedition GeForce, die al meermaals werd verkozen tot de beste stalen achtbaan van Europa in verschillende online peilingen bij pretparkfanaten wereldwijd. De achtbaan haalt een snelheid van 120 km/u en is één van de snelste achtbanen van Europa! Overige hoogvliegers in het attractie-aanbod zijn een starflyer-kettingmolen die je op bijna 80 meter boven de grond laat zweven, en een vrijeval toren van bijna 70 meter hoog. Daarnaast beschikt het park ook nog over een piratenboot, een boomstamattractie, een attractie vergelijkbaar met ‘Storm op zee’ van Plopsaland De Panne, waterfietsen en ook enkele attracties voor de kleinste kinderen.

“Ik ben blij dat ik het park kan overdragen aan een professionele organisatie als Plopsa die alles in het werk zal stellen om het park nog te laten groeien,” benadrukt de 62-jarige Wolfgang Schneider, vroegere Managing Director van Holiday Park. Plopsa zal de volgende 4 jaar maar liefst 25 miljoen euro in het park investeren.

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+