PlopsaFansite > Nieuws >
Maja en Wickie hoofdfiguren in Holiday Park
DATUM: 4 November 2010 - 09:13 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Gisteren maakte de Belgische pretparkgroep Plopsa de overname van het Duitse Holiday Park bekend. De volgende 4 jaar wil de groep maar liefst 25 miljoen euro investeren in het park. In eerste instantie zal het park de thuisbasis worden voor figuren van Studio 100 Media.

De Belgische pretparkengroep Plopsa bestaat sinds gisteren uit 5 pretparken.Holiday Park, gelegen in de stad Haßloch, is het eerste pretpark van de pretparkgroep in Duitsland, maar zal niet het enige blijven. Binnen het anderhalf jaar hoopt de groep ook nog de 3 locaties bekend te maken waar een overdekt themapark geopend zal worden, vergelijkbaar met de Plopsa Indoor-parken te Hasselt en het recent geopende Coevorden. Studio 100 en Plopsa voorzien een investeringsbudget van bijna 100 miljoen euro.

Maja en Wickie

De overname van een Duits pretpark is een mijlpaal in de geschiedenis van de pretparkpoot van Studio 100, doch komt de overname niet als een grote verrassing. In 2008 nam Studio 100 het Duitse entertainmentbedrijf EM.Entertainment over, waardoor Studio 100 de eigenaar werd van licenties van figuren als Maja de Bij, Wickie de Viking, Pippi Langkous, Heidi en enkele tientallen andere programma’s. Het zullen ook vooral deze personages die de centrale figuren zullen worden in het park.

Volgend jaar doen enkele van deze figuurtjes ook in intrede in de Belgische Plopsa-parken. In Plopsaland De Panne zal er een overdekt themagedeelte openen in het thema van Maja de Bij. Plopsa Coo opent dan weer een spinning coaster waar Wickie de Viking centraal zal staan.

Plop en Piet Piraat?

Hans Bourlon – algemeen directeur van Studio 100 – laat vandaag in de Belgische krant Het Laatste Nieuws weten dat ook eigenproducties van Studio 100 – zoals Kabouter Plop, Samson & Gert en Piet Piraat – op langere termijn mogelijk een eigen gebied kunnen krijgen in het park. Momenteel is dit nog niet aan de orde omdat deze producties nog niet gekend zijn bij de Oosterburen. Enige uitzondering is Das Haus Anubis – een remake van Het Huis Anubis – dat ontzettend populair is in de Duitstalige landen.

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+