PlopsaFansite > Nieuws >
5 jaar binnenpret in Plopsa Indoor Hasselt!
DATUM: 24 December 2010 - 08:02 | CATEGORIE: Plopsa Indoor, Plopsa Indoor Hasselt | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsa Indoor Hasselt bestaat 5 jaar. Het overdekte themapark is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de ‘dagje weg oplossing’ op dagen dat het weer niet meezit. De topdagen van het pretpark zijn dan ook niet de zomermaanden, maar het kille en grauwe najaar en voorjaar. Jaarlijks ontvangt het park meer dan 300.000 bezoekers.

Plopsa Indoor Hasselt bestaat 5 jaar. Het overdekte themapark is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de ‘dagje weg oplossing’ op dagen dat het weer niet meezit. De topdagen van het pretpark zijn dan ook niet de zomermaanden, maar het kille en grauwe najaar en voorjaar. Het park wist hier afgelopen jaren op in te spelen door het organiseren van speciale themadagen of themaperiodes: Halloween, Kerstmis of Carnaval. Regelmatig verwelkomt het park op deze dagen dan ook een artiest van Studio 100.

Het park telt een twintigtal attracties, voornamelijk voor kleinere kinderen. De attracties zijn, zoals in Plopsaland De Panne, aangekleed naar de populairste figuren van Studio 100: Samson & Gert, Piet Piraat, Kabouter Plop, Spring en Bumba. In 2008 verdween de jongerensoap Spring van het toneel, en kwam Mega Mindy hiervoor in de plaats in Plopsa Indoor Hasselt. Recent maakten ook K3 en Dobus er hun opwachting: de Slingermolen werd overgoten met een K3-sausje en de Botsauto’s werd de plaats van Dobus en zijn vrienden.

Begin dit jaar opende Plopsa een tweede overdekte themapark, ditmaal in het noorden van Nederland. Plopsa Indoor Coevorden is sterk gebaseerd op het Hasseltse themapark, maar is vooral een sterk geƫvolueerde versie. De kleine foutjes uit Hasselt vinden we in Coevorden immers niet meer terug.

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+