PlopsaFansite > Nieuws >
2010: De groei van Plopsa
DATUM: 31 December 2010 - 09:50 | CATEGORIE: Plopsa | AUTEUR: PlopsaFansite

Een terugblik op het jaar 2010 mag op 31 december uiteraard niet ontbreken. Plopsa maakt afgelopen jaar een ongekende groei mee. In Plopsaland De Panne werd verder geïnvesteerd in decoratie, Plopsa Indoor Hasselt kreeg de Dansende Fonteinen, in Plopsa Coo opende (eindelijk) de Mega Mindy Flyer, in Nederland opende het nieuwe Plopsa Indoor Coevorden en in Duitsland nam de groep het pretpark Holiday Park over.

Jaar na jaar blijft Plopsa menig bezoekers verbazen, wat in 2010 niet anders was. Het meest verrassende nieuws van de groep werd pas begin november bekend gemaakt, de overname van het Duitse pretpark Holiday Park, maar ook de maanden daarvoor investeerde de groep in de parken en externe Plopsa Winkels.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne pakte voor het eerst in tien jaar niet uit met een nieuwe attractie. Het hele seizoen stond de tiende verjaardag van het park in de kijker, met een grote taart aan de ingang van het park en heel wat feestelijke vlaggetjes op het Dorpsplein. Ook de Kaboutershows van kabouters Klus en Smal werden in een extra feestelijk kleedje gestoken. Tijdens de zomermaanden vierden Samson & Gert een ander feest; het twintig jarige jubileum van het duo.

Opmerkelijk is de grote investering in de horecapunten en restaurants in 2010. Er kwamen afgelopen jaar maar liefst vier horecaverkooppunten bij in het park. Op het Dorpsplein kreeg broodjeszaak Panos een uitgiftepunt, aan de nieuwe ingang van het Bos van Plop verscheen ‘De Ton’, op het plein van Anubis: The Ride opende pannenkoekenuitgiftepunt ‘Sibuna’ en in de Kasteelzone opende er een nieuw verkooppunt voor braadworsten. In de meeste restaurants werden er hekken geplaatst om het wachten praktischer en duidelijker te laten verlopen, en ook de prijsaanduidingen werden vernieuwd of op een duidelijkere plaats gehangen.

In februari werd er gestart met de ontmanteling van de uitkijktoren Panoramic, die nog uit het Meli-tijdperk stamt. De attractie stond al enkele jaren stil, vanwege aanhoudende technische problemen. De attractie zou verkocht zijn aan een Nederlands pretpark. Nabijgelegen attractie De Draak werd dan weer uitgerust met een erg gesmaakt onridevideosysteem. Vanaf september werd er gestart met een onderhoudsschema voor de attracties, waarbij attracties ook tijdens het jaar enkele dagen of weken gesloten kunnen zijn voor grootschalig onderhoud. De Mega Mindy Jetski was de eerste attractie die in onderhoud ging.

Seizoen 2010 bracht ook heel wat decoratieve toevoegingen met zich mee. Het Bos van Plop kreeg een gloednieuwe ingang en in de attractie werd de verlichting aangepast, waardoor alle kabouters letterlijk beter in de spolight staan. In de Ploptuin, de Piratenzone en de Wizzy & Woppy Zone werd een podium geplaatst voor een kleine show en aansluitende meet-and-greet met de Plopsa-figuren.  

Net zoals in 2009, stond ook 2010 bol van de evenementen: Pasen, de Zomernocturnes, de Anubis Fandagen, de Mega Mindy Boevendagen, Halloween (met aangepaste shows en decoratieve elementen), Sinterklaas en Ketnet Freezzz in Winter Plopsaland. Nieuw dit jaar waren de Amika Fandagen, de Kustseniorendagen en de razend populaire K3 Zomeravonden, waarbij nieuw K3’tje Josje voor het eerst na de selectierondes van K2 zoekt K3 opnieuw in Plopsaland De Panne was.

Plopsa Coo

Plopsa Coo kon bij de seizoensstart als enige Belgische pretpark uitpakken met een gloednieuwe attractie. De opening van de Mega Mindy Flyer was oorspronkelijk voorzien in 2008, maar de bouw en de opening van de attractie werd door problemen met het verkrijgen van de vergunning steeds uitgesteld. De attractie is zo’n 67 meter hoog en laat je kennismaken met de natuurrijke omgeving.

Enkele dagen na opening van de Mega Mindy Flyer kwam de nieuwe attractie in de media nadat de gondel op zo’n 30 meter boven de grond blokkeerde. Er kwamen enkele hoogtewerkers aan te pas om de inzittenden te bevrijden uit de attractie. Er waren geen gewonden.

Achterin het park werd het gebied aan de Coaster, de coaster, en Splash, de boomstamattractie, vernieuwd. Op het plein werd een nieuw gebouw met sanitair geopend en de Octopus werd ook aan de rand van het plein geplaatst. Het plein kreeg de naam Place Sequoia.

Plopsa Indoor Hasselt

Eind 2010 bestond Plopsa Indoor Hasselt 5 jaar. Deze verjaardag ging echter voorbij zonder opvallende festiviteiten. Het park kende in 2008 nog een kleine terugval in de bezoekerscijfers, maar lijkt jaar na jaar te groeien tot een alternatief op regenachtige of koude dagen. In september kondigde de directie een grootschalig plan aan waarbij het park ook tijdens de zomermaanden meer bezoekers moet trekken.

De eerste fase van dit plan werd in een recordtempo afgewerkt. In amper drie weken ging de bestaande Buitenzone op de schop en werd het gebied uitgebreid, met achterliggende gronden die door de Grenslandhallen ter beschikking werden gesteld. Het Verkeerspark werd een kwartslag gedraaid en centraal in het gebied opende de Dansende Fonteinen. In een latere fase staan er nog een tweetal attracties op stapel. Het is nog niet duidelijk wanneer deze op het programma staan.

Het hele jaar pakte het park opnieuw uit met enkele succesvolle evenementen zoals Carnaval met de figuren van Kaatje van Ketnet – maar dan zonder Kaatje vanwege de zwangerschap van de actrice die Kaatje speelt, Pasen met Kabouter Klus, Halloween, Sinterklaas en Kerst met Kabouter Klus. Op kerstdag opende Plopsa Indoor Hasselt uitzonderlijk de deuren, en dit voor bijna 750 kansarme gezinnen die het park gratis konden bezoeken.

Plopsa Indoor Coevorden

Exact tien jaar na de opening van Plopsaland De Panne, opende in het Nederlandse dorpje Dalen een nieuw Plopsa-park: Plopsa Indoor Coevorden. Zowat alle figuren van Studio 100 waren voor deze gelegenheid afgezakt naar het nieuwe park. Het park is sterk gelijkend op Plopsa Indoor Hasselt, met enkele grootschalige aanpassingen zoals een grootschalig thematisch uitgewerkt horecapunt en de pittige frisbee-attractie Anubis.

De afgelopen maanden organiseerde het park reeds enkele evenementen: Halloween, Sinterklaas en Kerst. De eerste maanden ontving het park meer bezoekers dan verwacht. Het is niet bekend of deze positieve trend zich ook heeft verder gezet.

Holiday Park

De grootste verrassing in pretparkland was de overname van het Duitse pretpark Holiday Park door Plopsa. Het park, dat gelegen is in het stadje Haßloch, bezit één van de meest sensationele achtbanen van Europa, en heeft heel wat groeimogelijkheden. Het park zal niet onmiddellijk transformeren naar een Plopsa-park. Tijdens seizoen 2011 wil de groep het park beter leren kennen. Plopsa liet weten dat het park in 2011 ook nog gewoon de voorziene veertigste verjaardag viert. De grote transformatie van Holiday Park is in een latere fase voorzien.

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+