PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa-parken ontvangen 2 miljoen bezoekers in 2010!
DATUM: 7 January 2011 - 15:25 | CATEGORIE: Plopsa | AUTEUR: PlopsaFansite

Het afgelopen jaar brachten meer dan 2 miljoen mensen een bezoek aan één van de Plopsa-parken. Plopsaland De Panne is met 1,13 miljoen bezoekers koploper, maar ook de overige parken kunnen terugblikken op een succesvol jaar.

Plopsaland De Panne ontving vorig jaar 1.130.000 bezoekers, een stijging van maar liefst 8 procent. De stijging is te danken aan erg succesvolle evenementen tijdens seizoen 2010 en de vele innovaties, waaronder de vernieuwing van het Bos van Plop. Dit jaar pakt het park uit met Majaland, een nieuw themagedeelte rond figuur Maja de Bij.

Ook het overdekte themapark Plopsa Indoor Hasselt kan een stijging in de bezoekerscijfers voorleggen. Opmerkelijk is het hoge aantal bezoekers tijdens de zomermaanden laat de groep weten in een persbericht. Recent werd in een recordtempo de Buitenzone van het park uitgebreid met Dansende Fonteinen, waardoor het park ook op zonnige dagen heel wat meer te bieden heeft. 325.000 personen brachten in 2010 een bezoek aan Plopsa Indoor Hasselt.

Plopsa Coo ontving 370.000 bezoekers in 2010. Dit is een status quo in vergelijking met seizoen 2009. Het park pakt in 2011 uit met Wickie The Ride, wat met een investeringsbedrag van zo’n 3,5 miljoen euro het duurste project van Plopsa Coo is sinds de overname van het park in 2005.

Plopsa Indoor Coevorden tikt af op 230.000 bezoekers sinds de opening begin mei 2010. Het park is sterk gelijkend op het Hasseltse Plopsa Indoor-park. Het park is gelegen naast Center Parcs-domein De Huttenheugte, dat erg gekend is in de regio. Plopsa Indoor Coevorden was tevens ook het eerste buitenlandse pretpark van de Belgische pretparkengroep. Begin november nam de groep ook nog het Duitse pretpark Holiday Park over.

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+