PlopsaFansite > Nieuws >
De Panne stelt plannen nieuwe verbindingsweg voor
DATUM: 21 January 2011 - 08:57 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Onlangs werd een nieuw Milieu Effecten Rapport – of kortweg MER – afgewerkt waarin enkele structurele oplossingen voor het gekende fileprobleem naar Plopsaland De Panne worden aangekaart. Het lijvige dossier ligt tijdens de maand februari ter inzage in het gemeentehuis van De Panne.

De afgelopen jaren werden verschillende maatregelen genomen vanuit de plaatselijke en hogere overheden – en ook vanuit de directie van Plopsaland De Panne – om files richting Plopsaland De Panne te verkorten, en de dorpskern van Adinkerke te ontlasten van dit verkeer. Door de hoge frequentie van trams en treinen, staan er op topdagen van het themapark files tot op snelweg E40 dewelke gevaarlijke situaties met zich meebrengen.

De eerder genomen maatregelen – aanpasingswerkzaamheden zoals het verlengen van de oprit naar de N34 of het creëren van een nieuwe rijbaan – bewezen vaak hun nut, maar bleken niet voldoende het probleem op te lossen. De afdeling Wegen en Verkeer van de provincie West-Vlaanderen nam daarom het initiatief om via een grootschalige studie op zoek te gaan naar een structurele oplossing voor het fileprobleem. Deze nieuwe studie werd onlangs afgewerkt, en ligt vanaf 31 januari tot en met 1 maart ter inzage in het gemeentehuis van De Panne.

Daarnaast organiseert het gemeentebestuur en de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen een infomoment op 7 februari, waarbij het nieuwe plan zal toegelicht worden aan de geïnteresseerden. Na de uiteenzetting is er ook een mogelijkheid tot vragen te stellen. Het infomoment zal doorgaan op 7 februari om 19.00 uur, in het gemeentehuis van De Panne.

» Zie ook: Nieuwe studie, zelfde resultaten

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+