PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa scoort bij Loopy Awards!
DATUM: 18 March 2011 - 14:40 | CATEGORIE: Holiday Park, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De bezoekers van Pretparken.be en van de website van de RollercoasterFriends konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete attracties en parken in binnen- en buitenland. Plopsaland De Panne scoort in enkele locale categorieën van de wedstrijd, en ook het recent door Plopsa aangekochte Holiday Park valt in de prijzen.

Bijna 500 Belgische en Nederlandse pretparkfans brachten de voorbije weken hun stem uit bij de Loopy Awards, een organisatie van websites Pretparken.be en RollercoasterFriends. Aan de hand van een keuzelijst konden de bezoekers hun stem uitbrengen voor hun favoriete pretpark uit de Benelux en uit Europa.

Plopsaland De Panne is door de pretparkfans verkozen tot beste pretpark van België. In de Benelux scoort enkel de Efteling beter als het themapark aan de Belgische kust. Het Nederlandse sprookjespark wint met meer dan 50 procent van de stemmen . De beste attractie in België is Anubis (The Ride) van Plopsaland De Panne. De gelanceerde achtbaan doet het in eigen land beter dan houten achtbaan Weerwolf, uit Walibi Belgium. SuperSplash eindigt net na de kolkende rivieren van de Radja River uit Walibi Belgium als beste waterattractie in België.

Op Europees vlak is Expedition GeForce de beste achtbaan zonder looping. Iets meer dan een kwart van de stemmers vond de knaloranje baan van Intamin uit Holiday Park de leukste. Genomineerd in dezelfde categorie, maar vanzelfsprekend niet gewonnen, zijn kleppers als Big Thunder Mountain (Disneyland Park), Goliath (Walibi World) en Silver Star (Europa Park).

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+