PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland verkoopt schoorsteenmantel Gustave Eiffel
DATUM: 14 April 2011 - 19:41 | CATEGORIE: Meli, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsa verkoopt de schoorsteelmantel van Gustave Eiffel. Het antieke meubelstuk staat al tientallen jaren in Meli Park en opvolger Plopsaland De Panne. ‘De Vergulden Fazant’, waar de schoorsteelmantel staat, maakt begin volgend jaar maakt plaats voor een nieuw theatergebouw. 

Begin volgend jaar gaat in Plopsaland De Panne ‘De Vergulden Fazant’ tegen de vlakte. Het complex met verschillende feestzalen en voormalige hoofdgebouw van Meli Park en tot 2008 ook van opvolger Plopsaland De Panne maakt plaats voor een multifunctioneel theatergebouw, dat in de zomer van 2012 moet openen. Het nieuwe theater zou een capaciteit van bijna 1.750 personen hebben.

Het complex ‘De Vergulden Fazant’, de vroegere ‘Salons van Meli’, huisvest een unieke schoorsteen die ontworpen is door Gustave Eiffel. Eiffel, vooral beroemd geworden door de Eiffeltoren in Parijs of talloze bruggen in Europa, had de schoorsteenmantel van bijna 5 meter hoog ontworpen voor zijn villa in het Zwiterse Vevey, waar hij heel wat prominenten en zakenlui ontving.

Na het overlijden van Eiffel, kwam de houten schoorsteen in handen van de familie Florizoone die deze in één van de Salons van Meli Park plaatste. Na de overname van Meli Park door Studio 100, kwam het unieke voorwerp in handen van Plopsa. Het bedrijf zoekt nu een nieuwe eigenaar voor dit historische meubelstuk. Het is niet bekend wat de vraagprijs is voor de schoorsteenmantel.

Delen Tags
Facebook , , , , ,

Twitter
Google+