PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland De Panne bouwt subtropisch zwembad
DATUM: 24 May 2011 - 22:39 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne, Plopsaqua | AUTEUR: PlopsaFansite

Volgend jaar start Plopsaland De Panne met de bouw van een gloednieuw subtropisch zwembad. Het maakt deel uit van het grote masterplan, waartoe ook een hotel en theaterzaal behoren. De figuren van Studio 100 zullen centraal staan in het zwembad, en zal een opvervlakte hebben van 3.500 m².

Met de bouw van Mayaland, het overdekte themagedeelte rond Maja de Bij dat einde juni opent, werd in Plopsaland De Panne de eerste stap naar een all weather-bestemming gezet. De volgende fase bestaat uit de bouw van een gloednieuw theater, een hotel en een subtropisch zwembad. Plopsa voorziet een budget van 27,5 miljoen euro voor de realisatie van de tweede fase.

“Door de samenwerking met de gemeente De Panne kunnen we de tweede fase uitbreiden met een subtropisch zwembad. Hiervoor wordt een extra budget van 16 miljoen euro voorzien. Het investeringsbedrag van de tweede fase met het hotel, theaterzaal en subtropisch zwembad loopt nu op tot 27,5 miljoen euro.” laat algemeen directeur Steve Van den Kerkhof van Plopsa weten in een persbericht.

Door een samenwerking tussen Plopsa en de gemeente De Panne zullen bewoners voordeliger het zwembad kunnen bezoeken. Het oude zwembad van de gemeente voldeed al langer niet meer aan de moderne eisen, waardoor een samenwerking met Plopsa een logisch stap was. Het zwembad van Plopsaland De Panne zal bestaan uit een peuter- en kleuterbad, een 25-meter bad, glijbanen en wellnessvoorzieningen. De capaciteit van het zwembad zal 1.000 personen bedragen.

De opening van het nieuwe subtropische zwemparadijs zal voorzien zijn in 2014. Plopsa rekent op een periode van 24 maanden voor de bouw van het zwembad.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+