PlopsaFansite > Nieuws >
Muren vol Meli-herinneringen in Charleroi
DATUM: 28 May 2011 - 22:01 | CATEGORIE: Meli, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Met de opening van Mayaland, eind juni, maken ook de jongste bezoekers van Plopsaland De Panne kennis met dat waarmee het park ooit zo bekend voor was: de bijen. Dit jaar is het alweer 11 jaar geleden dat de bijen van Meli Park plaats maakten voor figuren als Kabouter Plop en Samson & Gert, en er een nieuwe pagina werd geschreven in het dikke geschiedenisboek.

In het Musée de la Photograpfie van Charleroi, op zo’n 150 kilometer van Plopsaland De Panne, vind nog tot en met 18 september 2011 een fototentoonstelling plaats waar de rijke geschiedenis van ‘de Meli’ centraal staat. De tentoonstelling kreeg de naam Meli: Het Andere Koninkrijk, verwijzend naar een kenmerkende plaats dat in het collectief geheugen van kinderen verblijft. “Wij waren toen niet in Vlaanderen, nauwelijks meer dan in België, wij waren aan zee, het mooiste land, en Meli was het buurland, het andere koningkrijk”, beschrijft museumdirecteur Xavier Canonne in het souvenirboek.

De muren van de expositieruimte hangen vol met herinneringen; van het prille begin van Meli tot het laatste jaar voor de transformatie naar Plopsaland De Panne. De honderden foto’s zijn afkomstig van bezoekers van Meli Park, en dat maakt elke foto uniek, ondanks dezelfde achtergrond. Het is vaak niet de achtbaan, attractie of het thema dat centraal staat op de vele foto’s, maar de zoon, dochter, broer, zus, mama, papa, oma of opa.

De ruimte waar de fototentoonstelling plaatsvind is aangekleed met diverse kenmerkende objecten uit het park. Het gaat ondermeer over een zevental bijen uit de voormalige darkride Apirama, een beeld uit de uitbeeltenis van ‘De rattenvanger van Hamelen’ uit het Sprookjesbos en de uitbeeltenis van de Gelaarsde Kat. In de museumshop is tevens ook een boek te koop met de geschiedenis van het park, en een verzameling van de mooiste foto’s uit de tentoonstelling.

De unieke Meli-tentoonstelling vol herinneringen loopt nog tot 18 september, in het Musée de la Photographie van Charleroi. Meer informatie met betrekking tot de openingstijden en toegangsprijzen kan je vinden op de website van het museum: www.museephoto.be

Foto’s

Video

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+