PlopsaFansite > Nieuws >
Vicky The Ride officieel geopend in Plopsa Coo!
DATUM: 25 June 2011 - 19:38 | CATEGORIE: Plopsa Coo, Vicky The Ride | AUTEUR: PlopsaFansite

Vanmorgen vond in Plopsa Coo de officiële opening van Vicky The Ride plaats. Met een bedrag van 3,5 miljoen euro is het de grootste investering van Plopsa in de toeristische site in Coo/Stavelot sinds de overname van het park, einde 2005.

Plopsa Coo heeft een nieuwe attractie, en wat voor één! Vicky The Ride neemt de bezoekers van Plopsa Coo mee op een rit vol scherpe bochten en verrassende draaiingen. De attractie is een zogenoemde ‘spinning coaster’ van de Duitse achtbaanbouwer Gerstlauer, die eerder ook Anubis The Ride mocht bouwen in Plopsaland De Panne. Een rit op Vicky The Ride duurt ongeveer 1 minuut. Kinderen vanaf 1,10 meter mogen onder begeleiding de attractie in, vanaf 1,30 heb je geen begeleiding nodig als passagier.

Wickie

Plopsa investeerde 3,5 miljoen euro in de attractie, en de bijhorende decoratie van het station en de achtbaanwagens. De wagens zijn gedecoreerd als heuse drakkars, Vikingboten. Centrale figuur is dan ook Wickie De Viking, waarvan Studio 100 sinds 2008 de rechten bezit. Het Belgische productiehuis is momenteel ook bezig met een computergeanimeerde remake van het aloude televisieprogramma. De nieuwe reeks zou over enkele jaren op de buis komen.

Eerste rit

Het waren Steve Van den Kerkhof – algemeen directeur van Plopsa, Piet De Koninck – artdirector bij Studio 100 en Plopsa, Jean-Luc Bertrand – technisch verantwoordelijke van Plopsa Coo, en Lutin Plop die de eerste rit na de inhuldiging voor hun rekening namen. Burgemeester  Thierry de Bournoville van Stavelot, het dorp waarin Coo gelegen is, zorgde met het doorknippen van het tricolore lint het plechtige luik van de dag.

De attractie opende in de namiddag ook voor het grote publiek. De bezoekers reageerden erg enthousiast na een rit op de nieuwe achtbaan.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , ,

Twitter
Google+