PlopsaFansite > Nieuws >
Mayaland (Plopsaland De Panne) feestelijk geopend! (Foto-verslag)
DATUM: 3 July 2011 - 00:25 | CATEGORIE: Mayaland, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Zaterdagavond is Mayaland, het gloednieuwe en tevens ook overdekte themagedeelte van Plopsaland De Panne, officieel geopend. Er hing een kostenplaatje van 8 miljoen euro aan het project. Mayaland telt enkele mechanische attracties, verschillende doe-attracties en twee restaurants.

Plopsaland De Panne is in één klap heel wat attracties rijker! Het overdekte themagedeelte Mayaland werd zaterdagavond feestelijk geopend. Meer dan duizend genodigden en verschillende bekende Vlamingen en Nederlanders – waaronder Jean-Marie Pfaff en Wendy Van Wanten – ontdekten het gloednieuwe en sfeervolle themagedeelte, dat gelegen is aan de ingang van het pretpark aan de Belgische kust. De eerste rit met de eyecatcher van het park, de draaimolen ‘De Bloemenmolen’ werd voorbehouden voor ondermeer Gert Verhulst, Hans Bourlon en tal van andere gasten.

Mayaland is een themagebied waar de kleurrijke wereld van Maja de Bij en haar vrienden centraal staat. Het concept van het Mayaland is vergelijkbaar met de twee indoor-parken van Plopsa, in Hasselt (België) en Dalen/Coevorden (Nederland). Het gebouw bevat 4 mechanische attractie, vertschillende klim- en klauterattracties en eveneens twee grote restaurants, waaronder een nieuw Italiaans restaurant dat opnieuw de naam ‘Mr. Spaghetti’ kreeg.

Er hing een kostenplaatje van bijna 8 miljoen euro aan het project, wat meteen één van de duurste investeringen in een Belgisch pretpark is!

Recordtempo opgebouwd

De bouw van Mayaland is daags na de laatste openingsdag van ‘Winter Plopsaland’, op 3 januari 2011, van start gegaan. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni organiseerde het park een avant-première opening. De daaropvolgende week bleef het themagedeelte gesloten, zodat de laatste puntjes op de ‘i’ gezet konden worden. Mayaland is vanaf zondag 3 juli geopend voor alle bezoekers van Plopsaland De Panne.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+