PlopsaFansite > Nieuws >
Stijging bezoekersaantal Plopsa-parken
DATUM: 29 August 2011 - 16:35 | CATEGORIE: Holiday Park, Plopsa, Plopsa Coo, Plopsa Indoor Coevorden, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Het slechte zomerweer zorgt voor opmerkelijke stijging in de bezoekerscijfers van de twee Plopsa Indoor-parken tijdens de maanden juli en augustus. Plopsaland De Panne en het Duitse Holiday Park ontving de afgelopen maanden meer bezoekers. Plopsa Coo deed het minder goed tijdens deze zomer, en heeft een sterke terugval qua bezoekers.

De afgelopen zomermaanden, juli en augustus, zorgde het mindere weer voor een opmerkelijke stijging in het bezoekersaantal van de twee overdekte Plopsa-parken. Tijdens de zomervakantie verwelkomde Plopsa Indoor Hasselt (België) maar liefst 91.000 bezoekers, wat een stijging van 25% is. Plopsa Indoor Coevorden (Nederland) kan een stijging van 5% voorleggen. Zo’n 83.000 personen brachten een bezoek aan het Nederlandse Plopsa-park.

Stijging in de outdoorparken

Door de opening van het overdekte themagedeelte Mayaland, kan ook Plopsaland De Panne een stijging in de bezoekersaantallen presenteren. Het park ontving in juli en augustus zo’n 542.000 bezoekers, eveneens een stijging van 5%. “De gloednieuwe indoorzone met meer dan 10 attracties, Mayaland, trok heel wat nieuwsgierigen naar Plopsaland De Panne en vormde dan ook een perfecte, verpozing op regenachtige momenten. De vele innovaties (Anubis The Ride, Bos van Plop, Mayaland en talrijke evenementen) liggen mee aan de basis van een continue groei van Plopsaland De Panne”, laat Plopsa weten in een persbericht.

Ook Holiday Park, het Duitse pretpark dat sinds november vorig jaar eigendom is van Plopsa, ontving meer bezoekers. Tijdens de eerste zomervakantie onder het bewind van Plopsa, is er een stijging van zo’n 25% in vergelijking met de maanden juli en augustus vorig jaar. Een exact cijfer is niet bekend gemaakt. Het park opende dit jaar verschillende nieuwe attracties, en herthematiseerde eveneens verschillende bestaande attracties.

Mindere zomer voor Plopsa Coo

Plopsa Coo kent als enige park in de Plopsa-groep een achteruitgang. Het gaat over een daling van zo’n 20%. Slechts 180.000 personen brachten in juli en augustus een bezoek aan het pak in de Belgische Ardennen, ondanks de extra Nederlandstalige en Franstalige shows die het park had voorzien. Het park opende dit jaar de nieuwe achtbaan Vicky The Ride.

Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+