PlopsaFansite > Nieuws >
Nostalgie op Open Monumentendag in Plopsaland De Panne
DATUM: 11 September 2011 - 23:25 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Uitzonderlijk was het restaurant Vergulde Fazant en de voormalige kantoorruimte van Meli en Plopsa vandaag geopend voor het grote publiek, en dit voor de Vlaamse Open Monumentendag. Een honderdtal personen bracht een bezoek aan één van de eerste grote en duurste bouwwerken van Meli, dat binnenkort overigens zal plaatsmaken voor het subtropische zwembad van Plopsaland De Panne.

In de voormalige kantoorruimte van Meli en Plopsa zorgde Robert Florizoone – één van de zonen van de oprichter van Meli – voor de nodige toelichting en historische weetjes. Wist je bijvoorbeeld dat de kinderen van Alberic, de oprichter van Meli Park, vroeger een parcours met modeltreintjes op de zolderverdieping van het kantoorgebouw (en vroegere villa van de familie Florizoone) hadden, terwijl ze buiten ‘hun’ Meli hadden?

In restaurant De Vergulde Fazant verzorgde Meli-fan Jean-pierre Catoire voor een tentoonstelling met ondermeer bouwplannen en concept-tekeningen van projecten van het Meli Park. De bijtjes van het Apirama waren ook weer (eventjes) thuis, net zoals de kenmerkende muziek van deze attractie.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+