PlopsaFansite > Nieuws >
Koning Plopsa verdwijnt uit Plopsa-logo’s
DATUM: 14 January 2012 - 20:09 | CATEGORIE: Holiday Park, Plopsa, Plopsa Coo, Plopsa Indoor, Plopsa Indoor Hasselt, Plopsaland De Panne, Studio 100 | AUTEUR: PlopsaFansite

Na het nieuwe logo van Holiday Park, hebben nu ook de 4 ‘Plopsa’-parken een opgefrist logo gekregen. De logo’s zijn gepubliceerd op de nieuwe promotionele posters, die sinds deze week in de twee Plopsa Indoor-parken hangen.

Opvallendste wijzigingen in de logo’s van Plopsaland De Panne, Plopsa Coo en Plopsa Indoor Hasselt is het verdwijnen van figuur Koning Plopsa, en is de toevoeging een coaster-track. Ook opmerkelijk is de toevoeging van een grote Plopmuts in het logo van Plopsa Indoor Hasselt. Vermoedelijk zal het logo van Plopsa Indoor Coevorden gelijkaardig zijn aan dat van Plopsa Indoor Hasselt, maar door het ontbreken van een poster en/of andere publicatie van het park in Coevorden is dit momenteel nog onbevestigd.

Koning Plopsa

Koning Plopsa werd in 2000 werd geïntroduceerd als overkoepelende figuur voor alle characters van Studio 100. Het figuurtje kreeg een plaatsje in het logo van Plopsaland (De Panne) en destijds eveneens in het logo van krantenbijlage Plopsa Krant. De grote oranje televisie liep in de beginjaren ook rond als parkfiguur in Plopsaland De Panne, en stond centraal in de charactershow.

In 2005 kreeg de getekende versie van Koning Plopsa, in de logo’s, een grondige opsmuk. De basis van het figuur bleef onveranderd, maar er vooral werd gekozen om het figuur warmere kleuren te geven. Na bijna 12 jaar een belangrijk deel uit te maken van de logo’s van de Plopsa-parken, verdwijnt het figuurtje van de logo’s. Al valt het af te wachten of het afscheid definitief is. “Koning Plopsa zal op bepaalde plaatsen altijd te zien blijven.”, liet Plopsa enkele dagen geleden op Facebook weten.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+