PlopsaFansite > Nieuws >
Holiday Park: 16 januari 2012 (verslag)
DATUM: 16 January 2012 - 21:39 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Sinds de laatste dag van seizoen 2011 is er weer heel wat veranderd in het Duitse Holiday Park. Onze collega’s van Holly-Info, de Duitstalige fansite over Holiday Park, gingen vandaag een kijkje nemen in het park, en sprokkelden eveneens heel wat nieuwtjes.

Momenteel zijn bouwvakkers druk aan het werken het nieuwe ingangsgebied van Holiday Park. Het nieuwe ingangsgebied zal toiletten, een receptie voor groepen, een onthaal en verschillende kassa’s omvatten. De grootste eyecatcher zal de toegangspoort worden, waarvan de afgelopen weken enkele concepttekeningen bekend zijn gemaakt. Vanaf de toegangspoort komt een promenade, die zal uitkomen op het Platz der Fontänen – het vorig jaar aangelegde fonteinenplein aan de Anubis Free Fall Tower. Aan het uiteinde van de promenade zullen enkele nieuwe gebouw verschijnen. In de volgende fases voorziet Plopsa een uitbreiding van de gebouwen, richting de ingang.

De gevels zullen worden vormgegeven in een typische Plopsa-stijl, en zullen van vergelijkbare hoogte zijn als de gevels en gebouwen in Plopsaland De Panne. Op de benedenverdieping zal er een nieuwe Plopsa Winkel openen, de bovenverdieping heeft voorlopig nog geen bestemming. Zoals steeds bij Plopsa, zal ook in Holiday Park beroep worden gedaan op gespecialiseerde bouwbedrijven uit de regio.

Majaland

Rechts van het Platz der Fontänen zal het nieuwe themagedeelte Majaland verschijnen. Het park zal hier uitpakken met 4 nieuwe attracties: Schmetterlingflug (Magic Bikes, Zamerpla), Tulpen-Splash (Flying Fish, Zierer), Willi’s Wilde Weide (Kontiki, Zierer) en Plitsch-Platsch, een grote waterspeelplaats die vormgegeven is als een grote emmer. Attracties Holly’s Honigtöpfchen, Miss Dolly’s Hummeltanz, Rob’s Piratenfloßfahrt en Holly’s Minicars zullen omgevormd worden tot attracties in het thema van Maya de Bij. De opening van themagebied Majaland is voorzien in de zomer van 2012.

Shows en evenementen

Diana Antoine zal ook in 2012 een dierenshow verzorgen in Holiday Park. Ze krijgt onderdak in de Aquascope, het theater op het Platz der Fontänen, met een gecombineerde show met dieren en de laser- en watereffecten. Het centrale thema zal dit jaar ‘inca’ worden.

Tijdens de zomermaanden staan er drie Summer Nights op het programma, waarbij de cast van Das Haus Anubis net als vorig jaar van de partij zal zijn. In oktober voorziet het park langere openingstijden, zodat er optimaal ‘gegriezeld’ kan worden.

In maart zal Holiday Park een stek krijgen op de nieuwe website van Plopsa. De groep voorziet op de website een volledig nieuwe grafische vormgeving voor de 5 parken, met zeer veel aandacht voor foto’s en informatie.

Foto’s

Met dank aan: Holly-Info.de. De foto’s werden overgenomen met toestemming van diens eigenaar.

Delen Tags
Facebook , , , , ,

Twitter
Google+