PlopsaFansite > Nieuws >
Holiday Park: 17 maart 2012 (verslag)
DATUM: 18 March 2012 - 01:40 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Binnen amper twee weken gaat in Holiday Park het nieuwe seizoen van start. Onze partnersite Holly-Info kreeg afgelopen vrijdag een exclusieve rondleiding op de werf door werfleider Luc Van der Biest en parkmanager Bernd Beitz.

Er is de afgelopen maanden heel wat veranderd in Holiday park! De bezoekers kunnen al meteen vanaf de seizoensstart kennismaken met een nieuwe ingang, waarbij de aanwezige faciliteiten sterk gelijkend zijn bij de ingang van Plopsaland De Panne. Links van de nostalgische poort vinden we de kassa’s en het onthaal, rechts daarvan een ontvangstruimte voor grote groepen en sanitair.

Hoewel de ingang vanaf de start van het seizoen gebruikt zal worden, zal het gebied gedurende het seizoen verder afgewerkt worden. Zo komen er vermoedelijk nog schermen boven de ingangspoortjes en krijgen de kassamedewerkers microfoons. De kleuren van de gevels en muren zullen ook nog veranderen. Deze hebben enkel maar een grondlaag gekregen.

Achter de toegangspoortjes is er een weg die leidt naar het Platz der Fontänen. Links en rechts van deze weg is een natuurlijke afscheiding met stenen waardoor attractie Tabaluga’s Abenteur en het nieuwe Majaland niet zichtbaar zullen zijn.

Platz der Fontänen

Op het Platz der Fontänen zijn in een recordtempo nieuwe gebouwen opgetrokken en werd het plein ook volledig voorzien van nieuwe klinkers. De nieuwe gebouwen zullen opgesplitst worden in verschillende ruimtes, met elk een unieke functie. Zo komt er ondermeer een nieuwe Plopsa Shop, een Holiday Park Museum, een snackpunt, een lunapark en ook hier een nieuwe blok toiletten. De linkerhelft opent vermoedelijk in april, de andere helft in juni.

Daarnaast werd afgelopen winter ook de techniek van de Anubis Free Fall Tower vernieuwd. De toren kreeg nieuwe motoren en ook de antennes op het dak zal voorzien worden van een nieuw likje verf.

Majaland

Naast de infrastructurele werken, openen er dit jaar ook enkele nieuwe attracties. Deze zullen zich bevinden in het nieuwe Majaland, waar enkele kleinere attracties zullen herthematiseerd worden naar tekenfilmfiguur Maya de Bij en de vorig jaar geopende attracties (Herr Frosch, Flip Der Grashüpfer en Majas Blumenturm) verder geïntegreerd zullen worden. Momenteel liggen de funderingen van alle nieuwe attracties er al en zijn er voorbereidingen getroffen voor de decoratieve kant van het verhaal.

Volgend zijn enkele sfeerfoto’s van Holly-Info, het volledige foto-verslag kan gevonden worden in het uitgebreide artikel op Holly-Info.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+