PlopsaFansite > Nieuws >
Vlaamse première Maya de Bij in Mayaland
DATUM: 19 September 2012 - 13:55 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne, Studio 100 | AUTEUR: PlopsaFansite

In Mayaland van Plopsaland De Panne vond woensdagnamiddag de Vlaamse persvoorstelling plaats van de nieuwe animatiereeks van Maya de Bij, gebaseerd op de oorspronkelijke tekenfilmavonturen uit midden jaren ’70. De pers werd verwelkomd door Gert Verhulst van Studio 100 en enkele van de stemacteurs waaronder Free Souffriau en Walter Baele, en kreeg nadien ook de eerste Nederlandstalige aflevering van de nieuwe reeks in absolute primeur te zien.

Een dochteronderneming van het Vlaamse mediabedrijf, Studio 100 Animation, werkt al enkele jaren aan de nieuwe animatiereeks. Studio 100 Animation is ook bezig aan een remake van klassiekers als Wickie de Viking en Heidi. Studio 100 is sinds 2008 eigenaar van de rechten van deze gekende tekenfilmfiguren. Verschillende landen wereldwijd hebben reeds hun blijk van interesse getoond voor deze programma’s.

De nieuwe Maya de Bij vliegt vanaf 22 september elke zaterdag en zondag – met al haar gekende én nieuwe vriendjes – rond op kinderzender vtmKzoom. In het najaar zal het programma ook op de Nederlandse televisie uitgezonden worden.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+