PlopsaFansite > Nieuws >
PlopsaFanday 2012: nieuwtjes
DATUM: 6 October 2012 - 12:26 | CATEGORIE: Holiday Park, Plopsa, Plopsa Coo, Plopsa Indoor, Plopsa Indoor Coevorden, Plopsa Indoor Hasselt, PlopsaFansite, Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Volgend jaar kunnen we opnieuw heel wat nieuwigheden verwachten in de Plopsa-parken. Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group, gaf vanmiddag op de PlopsaFanday meer informatie over de toekomstplannen.

Plopsaland De Panne

Plopsaland De Panne opent in 2013 meerdere nieuwe attracties. De bouwaanvraag hiervoor zal eerstdaags volgen. Het park maakt binnenkort bekend over welke attracties het gaat. Het gaat om een investering van 6,5 miljoen euro. Binnenkort komen ook de resterende nieuwe waterfietsen, in de vorm van zwanen, aan in Plopsaland De Panne. Hierdoor zullen de oude waterfietsen definitief verdwijnen.

Later deze maand beginnen de werken voor het nieuwe theater. Het theater zal, met zijn capaciteit van 1.300 bezoekers, één van de grootste theaters aan de Belgische kust worden. Er hangt een kostenplaatje van 5 miljoen euro aan het project.

In december beginnen dan de werken voor het zwembad; Plopsaqua. De plannen, zoals een tijdje geleden bekend gemaakt, zijn ondertussen meermaals gewijzigd. Het waterpark krijgt een toren van zo’n 22 hoog vanwaar drie glijbanen zullen starten. Deze glijbanen zullen voornamelijk voor oudere kinderen zijn, doelgroep Anubis.

Eind 2013 gaan de werken voor het hotel van start. Het park voorziet een bouwtijd van zo’n 16 maanden.

Door de drie grote projecten – theater, zwembad en hotel – zal ook het Dorpsplein groter worden. Op de voormalige locatie van de Carrousel op het Dorpsplein komt wellicht een kiosk vanwaar optredens kunnen plaats kunnen plaatsvinden.

Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden

In de Buitenzone van beide Plopsa Indoor-parken zal een K3 Brandweermolen openen. In Hasselt zal de opening van de attractie vermoedelijk nog dit jaar zijn, in Coevorden in het voorjaar van 2013. Bijhorend zal het Verkeerspark een K3-make-over krijgen.

Daarnaast opent in Coevorden ook een Verkeerspark, een grote speeltuin en een Verkeersklas, vorm gegeven als een brandweerkazerne. De wagentjes op het Verkeerspark zullen in dezelfde stijl en vormgeving zijn als de Nederlandse politieauto’s.

In Plopsa Indoor Hasselt wil Plopsa ook figuren Maya de Bij en Wickie de Viking implementeren. Momenteel denkt men dan aan een herthematisatie van attracties in de Piratenzone van het overdekte pretpark. Concrete plannen of data zijn nog niet bekend.

Plopsa Coo

Plopsa Coo legt volgend jaar de nadruk op onderhoudswerken. Een nieuws attractie in Coo is pas voorzien in 2014.

Holiday Park

De voorbije maand is er in Holiday Park begonnen met de bouw van het nieuwe themarestaurant in Majaland. Op onze partnersite Holly-Info kan je overigens enkele werffoto’s van vanmiddag vinden. Nabij het restaurant zal ook een nieuwe sanitaire blok openen. De botsauto’s zullen eveneens geïntegreerd, en verder gedecoreerd worden. Het restaurant is één van de vele decoratieve werken die deze winter zullen plaatsvinden in het Duitse Plopsa-park.

Verder zal ook Tabalugas Abenteuer grondig aangepakt worden. Het gaat zowel om de decoratieve elementen in de attractie als een grondige vernieuwing van het station. Van den Kerkhof benadrukte het belang van het figuur Tabaluga, dat in Duitsland nog steeds erg populair is.

Het theatergebouw aan de rand van het Dorpsplein, waar dit seizoen de Sapa Inka Show te zien was, zal volgend jaar verdwijnen. Ook de voormalige winkel en het lunapark zijn aan hun laatste seizoen bezig. Plopsa wil rapid river Donnerfluss zichtbaarder maken, en zal daarom ook de bestaande wegen tussen het Pfälzer Dorf en Platz der Fontänen aanpassen. Bezoekers zullen vanaf volgend jaar dichter bij de waterattractie kunnen wandelen aan deze kant van het park.

Het zandpad aan Expedition GeForce zal eveneens heraangelegd worden, ditmaal met klinkers.

Algemeen

De directie verwacht dit jaar een lichte daling of status qua in de bezoekersaantallen, al kan het weer de volgende maanden wel een verschil maken. Plopsaland De Panne blijft nog open tot het einde van de kerstvakantie. Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Indoor Coevorden zijn elke weekend van het jaar open. Na de herfstvakantie, begin november,zit het seizoen er op in Plopsa Coo en Holiday Park.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , , , ,

Twitter
Google+