PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Holiday Park (5 november 2012)
DATUM: 5 November 2012 - 13:59 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

In Holiday Park is gisteren de laatste dag van pretparkseizoen 2012 afgesloten met de HoPa (Holiday Park) Fanday, een organisatie van fansite Holly-Info. Naast een uitgebreide toelichting over de toekomstplannen van alle Plopsa-parken door parkverantwoordelijke Bernd Beitz en persverantwoordelijke Katrin Wagner, werden de talrijk opgekomen fans getrakteerd op het allerlaatste ritje op Expedition GeForce dit seizoen. Voor heel wat fans was dit een mooie afsluiter van een bedrijvig jaar. Afgelopen jaar opende het park een nieuwe ingang, en het themagebied Majaland.

Werkzaamheden

Parkverantwoordelijke Bernd Beitz maakte duidelijk dat er deze week begonnen zal worden met de verschillende afbraak- en bouwwerkzaamheden in het park. Bij het nieuwe themarestaurant in Majaland is er enkele weken geleden begonnen met de plaatsing van de muren en het dak. De meeste werken zullen reeds voor het jaareinde voltooid zijn, in het voorjaar van 2013 zal het park de klemtoon verleggen naar afwerking en de kleinere details.

Overzicht

  • Bootrondvaart Tabalugas Abenteuer krijgt een volledige herziening en zal daarnaast ook een nieuw stationsgebouw krijgen, waarbij de brug (uitgang) zal verdwijnen. Het nieuwe stationsdak zal vormgegeven worden als een gigantische steen. Bezoekers zullen voortaan aan dezelfde kant in- en uitstappen, vergelijkbaar bij het Bos van Plop in Plopsaland De Panne. De boten zullen eveneens vernieuwd worden.
  • Het zandpad in themagedeelte Base Camp, aan achtbaan Expedtion GeForce, zal voorzien worden van klinkers. Expedition GeForce krijgt voorlopig geen nieuw dak, maar het staat wel op het to-do-lijstje voor de volgende jaren.
  • Aquascope, waar dit jaar de Sapa Inka Show te zien was, zal afgebroken worden. Voorlopig komt er op deze locatie een groenzone,  en zal er een beter zicht op rapid river Donnerfluss gecreëerd worden.
  • Het park denkt momenteel ook na over een andere invulling of een betere uitwerking van het thema aan de Anubis Free Fall Tower. Concrete plannen hieromtrent zijn er nog niet.

Shows en events

Diana Antoine, de hoofdrolspeelster van de Sapa Inka Show, zal volgend jaar opnieuw te zien zijn in Holiday Park. Het park denkt momenteel na over twee verschillende dierenshows, die zullen plaatsvinden op de podia in themagedeeltes Base Camp en Pfälzer Dorf. Vermoedelijk zal het dan niet meer gaan over reptielen, maar dit zal de volgende maanden verder bekeken worden.

In 2013 organiseert Holiday Park maar liefst zes Summernights. Het park bekijkt nog de verschillende opties en mogelijkheden met betrekking tot de invulling, maar vermoedelijk zullen er twee verschillende thema’s gebruikt worden.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+