PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (8 december 2012)
DATUM: 8 December 2012 - 21:13 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

De afgelopen weken vond koning winter, met ijskoude temperaturen en sneeuwval, zijn weg naar België. In Plopsaland De Panne zorgde vandaag amper, op wat opstartproblemen na, voor problemen. In het park was bijna alle sneeuw al gesmolten, en is er gestrooid om valpartijen op gladde wegen te voorkomen.

Winter Plopsaland

Op de eerste dag van Winter Plopsaland kwamen de Plopsa-figuren voor het eerst tevoorschijn met aangepaste winterkleding. Kabouter Kwebbel met een warme wintermuts, Wickie de Viking met een bijpassende sjaal, Maya de Bij met een grote oorwarmer op en - subtieler - Mega Mindy met een kerstcape… het zijn maar enkele voorbeelden.

Verschillende attracties en themagebouwen zijn zoals elk jaar gedecoreerd met enkele duizenden fonkelende lichtjes. Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de buitenverlichting bij het Huis van de Kerstman (Telenet Kinderdisco / K3 Museum). Binnen ontvangt de olijke man de bezoekers in een sfeervol uitgedoste kamer.

Parkplanfolder

Aan de ingang werd, net als bij de afgelopen edities van het winterevenement, een aangepaste parkplanfolder uitgedeeld. Opmerkelijk is de terugkeer van de toegankelijk van de attracties op de achterzijde van de folder. De plan&info zal de hele periode van Winter Plopsaland, tot 6 januari, gebruikt worden en verklapt onmiddellijk ook de locatie van de twee extra attractie tijdens de Kerstvakantie.

De Schaatspiste komt dit jaar aan de andere kant van het terras met de filmhekken, en niet meer bovenop de Dansende Fonteinen. De fonteinen zullen, als het weer het toelaat, in principe in werking blijven. Spinning achtbaan Crazy Coaster zal een plaatsje krijgen op de locatie waar de volgende jaren een uitbreiding van het Dorpsplein zal verschijnen (vlak naast de werf van het nieuwe Plopsatheater).

Plopsatheater

Terwijl in Dobus nog enkele weken haastig op zoek is naar zijn cadeau in het Groot Theatet, is er voorbije week gegraven op locatie waar het nieuwe Plopsatheater zal verijzen. Daarnaast zijn er ook al enkele funderingen voor het gebouw klaar. Op Facebook publiceerde Plopsa zaterdagavond enkele foto’s van op de werf.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+