PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Holiday Park (23 maart 2013)
DATUM: 23 March 2013 - 19:49 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Holiday Park opende vandaag als eerste Plopsa-park opnieuw de deuren na de winterstop. Op deze eerste openingsdag van het nieuwe seizoen konden bezoekers kennis maken met verschillende grote en kleine nieuwigheden. We sommen de belangrijkste aanpassingen op.

Majaland

De belangrijkste nieuwigheid is te vinden in Majaland, waar een gloednieuw restaurant gebouwd werd. In restaurant Maja-Burger worden verschillende soorten hamburgers verkocht met frietjes en een drankje. De gevel is vormgegeven als een enorme boom, wat ook doorgetrokken is naar het interieur van het restaurant. Aan het restaurant opende vandaag ook een nieuwe toilettenblok. Vlak naast het restaurant is er een speeltuin te vinden waarin kinderen kunnen ravotten.

Platz der Fontänen

Op het Platz der Fontänen is het gebouw van de Aquascope en de oude Plopsa Shop afgebroken, en werd het voormalige podium van Plopsaland De Panne op deze locatie opgebouwd. Elke openingsdag viert Maya de Bij er haar verjaardag in een kleurrijk show met diverse liedjes voor de allerkleinsten. Ook Flip de Sprinkhaan en Willy maken hun opwachting in de show.

Gelijktijdig met de afbraak van de Aquascope werd ook de doorgang van het Platz der Fontänen naar het Pfalzer Dorf herzien. Er werd een nieuwe weg gecreëerd die breder is en dichter bij wildwaterrivier Donnerfluss komt. Een groot deel van de rotsen langs het pad moesten hierdoor opnieuw gesculpteerd worden. De weg zal de volgende weken nog verder afgewerkt worden

Tabalugas Abenteuer

Bij Tabalugas Abenteuer maakte het oude stationsdak plaats voor een afgewerkte rotspartij, waarbij de wachtrij ook langer is gemaakt en diverse schermen de bezoekers laten kennismaken met de sfeer en setting van het programma. Alle boten zijn daarnaast voorzien van een nieuwe geluidsinstallatie, die de muziek- en geluidstrack volledig synchroon laten verlopen met de actuele locatie.

Shows

Naast de gloednieuwe show van Maya, zijn er op ook het podium aan Burg Falkenstein en op het podium aan Expedition GeForce nieuwe shows. Festival der Tiere schenkt aandacht aan kleinere huisdieren zoals honden en katten, bij de Lady Fakir Show stelen slangen de show.

Waterski-stuntshow “Hollywood Spectacular” werd opgefrist met enkele nieuwe popliedjes en verwijzingen naar recente popcultuur, waaronder de hitsensatie Gangnam Style. Tabaluga maakt ook zijn opwachting in de show, maar kruipt niet op een waterski of speedboot. De draak heeft een kleine rol gekregen bij de zoektocht naar het ideale verhaal voor de film die men er – volgens het verhaal van de show – wil opnemen.

Restaurants en horeca

In restaurant Pfalzgraf werd het aanbod afgelopen winter opnieuw herbekeken, werden de menuborden voorzien van een nieuwe vormgeving en kreeg het restaurant heel nieuwe sfeerdecoratie. Ook bij andere horecapunten is de vormgeving van de menuborden aangepast en zijn er subtiele aanpassingen doorgevoerd bij het aanbod.

Opknapwerken

Afgelopen winter schonk het park de nodige aandacht aan talloze opsmukwerken:
- Decoratieve afwerking van de operatorhuisjes in themagedeelte Majaland
- Bij verschillende kleinere attracties in Majaland werd er een kunstgrasmat gelegd
- Het gebied rond Expedition GeForce werd heraangelegd
- De twee speeltuintjes in Base Camp (aan Expedition GeForce) werden samengevoegd tot één grote
- Het Holiday Park Museum werd opnieuw ingericht
- Aan restaurant Pfalzgraf is er een leuk fotopunt met Wickie geplaatst
- Enkele attracties (waaronder Hollys Fahrschule en Balloon Race) en horecapunten kregen nieuwe naamborden

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+