PlopsaFansite > Nieuws >
Meli-tentoonstelling lokt honderdtal kijklustigen
DATUM: 7 April 2013 - 21:46 | CATEGORIE: Meli | AUTEUR: PlopsaFansite

Afgelopen week vond in het het Franse dorpje Coudekerque Branche, op zo’n 20km van Plopsaland De Panne, een expositie plaats rond de geschiedenis van Meli Park.

De tentoonstelling vertelde de geschiedenis van het park aan de hand van foto’s, infosheets en verzamelobjecten zoals plattegronden en postkaarten. Er was ook aandacht voor de investeringen in het park sinds de overname van Meli door de Vlaamse Media Maatschappij en Studio 100, met foto’s van het Plop (Hamburger) Restaurant of het recent gebouwde Mayaland.

Marthe Florizoone

De tentoonstelling was een organisatie van Meli-fan Jean-Pierre Catoire, die de nodige weetjes en extra info gaf aan de bezoekers. In 2011 vond, naar aanleiding van Open Monumentendag, een gelijkaardige tentoonstelling plaats in voormalig restaurant De Vergulde Fazant. De tentoonstelling in Coudekerque Branche trok een honderdtal nieuwsgierigen, waaronder ook Marthe Florizoone. De weduwe van Meli-oprichter Alberic Florizoone liet, net als vele bezoekers, een boodschap achter in het gastenboek.

Foto’s
Delen Tags
Facebook ,

Twitter
Google+