PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa mag Air Force One niet (meer) kopen
DATUM: 24 May 2013 - 13:40 | CATEGORIE: Holiday Park | AUTEUR: PlopsaFansite

Het presidenti├źle vliegtuig Air Force One zal geen plaats krijgen in Holiday Park, het themapark van Plopsa in Duitsland. Plopsa liet weten sterk ge├»nteresseerd te zijn in het vliegtuig en had zelfs al een bod uitgebracht, maar komt door aangepaste voorwaarden niet langer in aanmerking.

De veiling werd vroegtijdig afgesloten en ook enkele voorwaarden om te kunnen meedingen bij een nieuwe veiling voor het vliegtuig zijn veranderd. “Volgens de nieuwe voorwaarden moet een bieder inwoner zijn van de Verenigde Staten. Bovendien valt het vliegtuig nu ook onder de Amerikaanse wetgeving dat de export en import van defensie gerelateerde artikelen en diensten controleert in de Verenigde Staten (International Traffic in Arms Regulations (ITAR))”, laat Plopsa weten in een persbericht.

De groep wilde het vliegtuig een centrale plaats in Holiday Park geven, en is dan ook erg teleurgesteld over de plotse verandering. “Wij vinden het dan ook bijzonder jammer dat de Amerikanen hun Air Force One blijkbaar niet willen verkopen aan ons”, weet algemeen directeur Steve Van den Kerkhof.

Plopsa had vorige week $50.000 geboden en het bedrag op 17 mei per cheque overgemaakt aan de website GSA Auctions, organisator van de veiling.

Delen Tags
Facebook , , ,

Twitter
Google+