PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (22 juni 2013)
DATUM: 22 June 2013 - 19:43 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Nog één week en enkele dagen en Plopsaland De Panne is een nieuw, indrukwekkend themagebied rijker! Ondanks de (lichte) regenval waren er zaterdag zowel in Wickieland als aan het Plopsa Theater teams bezig met het klaarstomen van de nieuwigheden.

Wickieland

Wickieland nadert de deadline van 1 juli, en dat is merkbaar aan alle details die de afgelopen dagen zijn aangebracht op gebouwen en de verlichtingspalen in het gebied. Zo kreeg het dak van het spelletjesgebouw een kleurtje en is er ook bij het station van parktrein Plopsa-express een beginnetje aangebracht. Bij de één van de grote Vikingboten is afgelopen week dan weer een zeil aan de mast opgehangen.

Het opnieuw aanleggen van het plein tussen De Brandweer en De Grote Golf lijkt ondertussen voltooid, inclusief het afwerken van de verlichting en hekwerk. Op de verhoging zou er nog een beeld van Wickie de Viking komen.

Plopsa Theater

Op de eerste show in het Plopsa Theater is het nog wachten tot 15 juli, maar de werkzaamheden aan de gevel verlopen ook in een recordtempo. Verschillende mensen zijn bezig met het aanbrengen van spuitbeton, terwijl anderen bezig zijn met het sculpteren in het spuitbeton of het schilderen van de gevels. Aan de zijkant, waar volgend jaar het zwemparadijs van Plopsa zal openen, is er een rotsmotief aangebracht.

In Mayaland hebben de deuren naar het Plopsa Theater plaats gemaakt voor een enorme rolluik. Dit zal wellicht de volgende dagen nog verder afgewerkt worden.

Ditjes en datjes

  • In de Plopsa Winkel, de grote winkel aan de ingang, zijn er enkele (kleinere) aanpassingen doorgevoerd waardoor Bobo en ROX meer ruimte hebben gekregen.
  • Op verschillende plaatsen in het park – in Wickieland, de Piratenzone en de Big & Betsy Hoeve – zijn er ‘access points’ geplaatst. De juiste functie hiervan is niet bekend, maar mogelijk gaat het over een uitbreiding van het interne draadloze netwerk van Plopsa.
  • Sinds enkele dagen is ook het nieuwe Studio 100 Magazine te verkrijgen aan de uitgang van het park. Aan de achterzijde is er het gedeelte PlopsaFUN – niet te verwarren met het gelijknamige abonneemagazine dat dezelfde naam draagt.
Foto’s

Delen Tags
Facebook , , , ,

Twitter
Google+