PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (26 juni 2013)
DATUM: 26 June 2013 - 20:59 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Een goed georganiseerde menigte was woensdag druk in de weer om Wickieland klaar te stomen voor de eerste publieke openingsdag, aanstaande maandag. Alle houten daken zijn ondertussen voorzien van een kleurtje en zowat alle dakranden zijn afgewerkt. Op de rotsen van De Grote Golf zijn er de afgelopen dagen bomen geplaatst, is er op bepaalde plaatsen verlichting geplaatst en zijn er huisjes op het uiteinde geplaatst.

Dat de opening van het gebied steeds dichterbij komt, is ook te merken aan de vele test die gebeuren met de effecten bij Wickie The Battle. Door luidsprekers weergalmt dan weer de stoere vikingmuziek en op verschillende plaatsen duiken nog meer figuren uit Wickie de Viking op, zoals Urobe op de rotsen van De Grote Golf en Snorre en Tjurre op het dak van horecapunt Viking Grill.

Aan het pleintje van Wickieland naar het Kermisplein werd er woensdag gewerkt aan een rotsformatie. Het standbeeld van Wickie zou hier nog een plaatsje krijgen.

Plopsa Theater

Ook vooraan in het park is er heel wat activiteit. De grote gevel van het Plopsa Theater staat niet langer in de steigers, wat er op wijst dat de werken hieraan bijna voltooid zijn. De aandacht ging woensdag naar de decoratieve uitwerking van de inkom en gevels rechts van de inkom.

Binnenin het theater gaat het eveneens erg vlot. Eerder deze week publiceerde Plopsa enkele foto’s van de binnenafwerking van de foyer en de theaterzaal op de officiële Facebookpagina van de groep.

Ditjes en datjes

  • Het Verkeerspark gaat voortaan door het leven als het K3 Verkeerspark. De nieuwe naam pronkt op de nieuwe geveldecoratie. Het tankstation bij het verkeersparcours werd de voorbije dagen verder afgewerkt en gedecoreerd, net als het gebouw van de K3 Verkeersklas – Bij de politie
  • In de toiletten zijn zowat alle posters van Wickieland vervangen door promotie voor de najaarsevents zoals Halloween met Piet Piraat en de weekends met K3, dat dit jaar de naam K3 is Jarig kreeg.
  • Ook op het Dorpsplein zijn er ’access points’ geplaatst. Voor het exemplaar in Wickieland, tegen de schoorsteen van de Viking Grill, is een schild bevestigd zodat deze minder opvallend aanwezig is.
  • De werfhekken op de De Pannelaan zijn in een nieuw kleedje gestoken. Binnenkort zullen achter deze hekken de werken van het waterpark van start gaan.
Foto’s

Delen Tags
Facebook , , , , , , , , , ,

Twitter
Google+