PlopsaFansite > Nieuws >
Wickie en Halvar openen feestelijk Wickieland
DATUM: 1 July 2013 - 00:45 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Zondagavond is in Plopsaland De Panne Wickieland, een themagebied rond Wickie de Viking, feestelijk geopend. In amper 6 maanden tijd werd er de voormalige theatertent afgebroken en ontstond er de wereld van Wickie de Viking.

Wickieland opende zondag met een spektakelshow waarin Wickie, de figuur waar het themagebied over gaat, een amulet in handen kreeg waarmee de attracties konden starten. Er waren zo’n 1.300 genodigden aanwezig op de feestelijke opening, waaronder ook enkele bekende Vlamingen.

“We zijn trots op deze nieuwe themazone”, laat Steve Van den Kerkhof weten in een persbericht over de opening. In de openingsspeech benadrukte de algemeen directeur van Plopsa ook nog het belang van het investeren in nieuwe attracties en de korte periode waarin het gebied gebouwd is.

Plopsaland De Panne investeerde ruim 5,5 miljoen euro in het nieuwe themagebied, wat resulteert in twee leuke familieattracties, twee horecapunten, een gebouw met drie kleinere spelletjes, een toilettenblok en een indrukwekkende uitwerking van de leefwereld van de kleinste held van het Noorden. Zo werd er maar liefst 2.500m2 rots gesculpteerd.

In 2014 opent het park een uitbreiding in Wickieland, dit in de vorm van een winkel en een station voor waterattractie Wickie The Battle. Het zou gaan over een bijkomende investering van 750.000 euro.

Foto’s

Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+