PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes in Plopsaland De Panne (5 juli 2013)
DATUM: 5 July 2013 - 19:45 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Onder een helder blauwe hemel en een stralende zon vond vrijdag de eerste dag van drie Ketnet Fandagen plaats in Plopsaland De Panne. Nog tot en met zondag kunnen bezoekers op de foto met de acteurs uit Amika, ROX, Galaxy Park én de Ketnetband. Net voor de start van het optreden van de Ketnetband, is er elke dag er ook nog een parade met de acteurs – aangevuld met enkele parkfiguren zoals vandaag met Mega Mindy, Mega Toby, Kaatje, Viktor en Piet Piraat.

Vrijdag waren niemand minder dan Merel (uit Amika), Rick (uit ROX) en Diederik en Paula (uit Galaxy Park) aanwezig. De bezetting bij de Ketnetband bestond vrijdag uit Veronique, Thomas en Sien.

Plopsa Theater

Het Plopsa Theater is sinds vanmiddag zo goed als volledig uit de stellingen. Zowel links als rechts van de ingang van het theater is er gekozen voor een vormgeving met de typische Plopsa-stempel. Aan de zijkant, waar volgend jaar het waterpark van Plopsa komt, bestaat de gevel uit een baksteen.

Bij de grote gevel waren er vrijdag nog diverse schilderwerken op hoogte bezig waarbij er gebruik werd gemaakt van een hoogtewerker.

ROX

ROX is afgelopen week verder afgewerkt en staat dagelijks klaar om ‘in supermodus te gaan’. De auto spreekt bezoekers aan, heet hen welkom in Plopsaland en is duidelijk niet op zijn mondje gevallen. ROX is tweetalig, en spreekt bezoekers steeds eerst aan in het Nederlands met vervolgens onmiddellijk een Franse vertaling.

De wagen heeft sinds deze week ook koplampen zoals in de reeks, enkele honderden kleine lampjes die de ogen van de wagen voorstellen. Alle uitbeeldingen bij de ogen/koplampen staan gesynchroniseerd met de tekst van de wagen.

Ditjes en datjes

  • Vrijdag vond in Wickieland de eerste aangekondigde meet&greet plaats van Wickie en Halvar. De figuren doen de ontmoeting op één van de drakars tussen de ingang van De Grote Golf en Wickie The Battle.
  • Er was een decoratieteam in Wickieland bezig met het (verder) inschaduwen van de rotspartijen bij De Grote Golf.
  • Bij de fontein op het Kasteelplein zijn enkele kleine lampjes geplaatst. Het park heeft dit jaar een uitgebreid verlichtingsplan opgesteld, waardoor er sinds maart honderden grote en kleine LED-lampen geplaatst zijn – zowel sfeerverlichting als praktische verlichting.
  • De bril bij het beeld van Kabouter Plop in de Ploptuin is terug. De afgelopen dagen moest Plop het even zonder stellen, mogelijk was de bril even weg voor onderhoud.
  • Sinds enkele dagen staat het mobiele verkooppunt in Wickieland geparkeerd, vlak naast de ingang van Wickie The Battle.
Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , ,

Twitter
Google+