PlopsaFansite > Nieuws >
Nieuwtjes tijdens Holiday Park Fanday
DATUM: 7 September 2013 - 23:25 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Holly-Info, de officiële fansite van Holiday Park, organiseerde zaterdag de HoPa Fanday. Meer dan 70 fans kregen een presentatie van parkverantwoordelijke Bernd Beitz over de toekomst van het park en namen nadien een bezoek aan de backstageruimte bij supercoaster Expedition GeForce.

2013-09-07_HP

Heel wat aandacht ging bij de presentatie van parkmanager Bernd Beitz naar de recent aangekondigde spectaculaire achtbaan van Premier Rides voor Holiday Park. De aanwezigen werden verwend met sfeerbeelden van de achtbaan waar Plopsa inspiratie opdeed voor de nieuwe attractie. Het park investeert volgende winter ruim 8 miljoen euro, de werken gaan in november van start gaan.

De volgende weken zal Plopsa nog verschillende knopen doorhakken over de coaster, zoals de exacte locatie in het park en het thema. Er zijn enkele locaties die het park op het oog heeft om de achtbaan te bouwen. Eén daarvan is een vrije locatie tussen Superwirbel en het meer van de waterskishow.

Superwirbel

Het is momenteel nog niet beslist wat er met achtbaan Superwirbel zal gebeuren. Beitz maakte duidelijk dat het behouden van de klassieke attractie, volgend(e) seizoen(en), momenteel ook nog steeds één van de opties is. De attractie staat echter wel te koop.

Andere attracties

Er kwamen tijdens de vragenronde enkele vragen van de fans over de attracties waar verschillende geruchten circuleren. Parkmanager Beitz gaf meer informatie over de toekomstplannen van deze attracties zoals ze momenteel op de planning staan.

  • Het park overweegt om een andere invulling te geven aan het Holiday Park Museum, aan de ingang. Het park zou dan samenwerken met fansite Holly-Info, die enkele concepten van de mogelijke inrichting toonde aan de fans.
  • Een ander thema voor Burg Falkenstein is voorlopig niet aan de orde. Er staan verschillende andere investeringen op de to-do-lijst die belangrijker zijn.
  • Het verwijderen van Bounty Tower is momenteel niet aan de orde en ook Spinning Barrels zou op zijn huidige locatie blijven staan.
  • Teufelsfässer zal volgend jaar verder gethematiseerd worden naar de wereld van Wickie de Viking. Een concrete invulling zal de volgende maanden bepaald worden.

Géén kinderpark

De investeringen in Holiday Park zullen niet altijd gericht zijn op kinderen maar zal afwisselend een bepaalde doelgroep aanspreken, verzekerde Beitz. Hoewel het park de ambitie heeft te groeien net als hoofdpark Plopsaland De Panne, is het niet de bedoeling om er een kinderpark van te maken.

Evenementen en shows

Holiday Park gaat dit jaar resoluut voor een ander concept voor Halloween. Het park gaat beroep doen op een gespecialiseerd team om zo het succes van de acts tijdens afgelopen Summernights te herhalen. Elke halloweenavond zal dit jaar afgesloten worden met een vuurwerk.

Het is nog niet duidelijk hoeveel Summernights er in 2014 zullen plaatsvinden, dit zal binnenkort beslist en gecommuniceerd worden. De volgende weken zal er ook bekeken worden welke shows in 2014 opgevoerd zullen worden. Het park zal hiervoor samenzitten met de verantwoordelijken van de shows.

Een winteropening zoals in Plopsaland De Panne is voorlopig nog niet aan de orde. Het park wil de volgende jaren het attractie-aanbod verder versterken en het aantal openingsdagen verhogen wanneer het park er klaar voor is.

Plopsa-parken

De presentatie van Bernd Beitz blikte terug op de vele investeringen in de Plopsa-parken dit jaar. In Plopsaland De Panne werden bezoekers verwend met een vernieuwde ROX-Flyer, de Wereld van Kaatje, Wickieland en Plopsa Theater. In de twee Indoor-parken van Plopsa werd het buitengebied uitgebreid met K3-attracties.

In Holiday Park lag de klemtoon op verbeteringen. Zo werd de ingang van bootrondvaart Tabalugas Abenteuer volledig vernieuwd en werd het volledige themagebied Base Camp heraangelegd met klinkers. Volledig nieuw was het Maja Restaurant, wat de finale touch in themagebied Majaland is geworden.

Eind 2014, begin 2015 opent Plopsaland De Panne het nieuwe Plopsaqua, een waterparadijs aan de ingang van het park. De bouw hiervan zal zeer binnenkort van start gaan. Later dit jaar gaat de bouw van het hotel in Plopsaland De Panne van start.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , , ,

Twitter
Google+