PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsaland knapt klassiekers op
DATUM: 12 September 2013 - 18:47 | CATEGORIE: Plopsaland De Panne | AUTEUR: PlopsaFansite

Twee klassiekers van Plopsaland De Panne, attracties die nog dateren uit het Meli-tijdperk, zullen de volgende maanden in een hernieuwde vorm opduiken in het themapark. Het gaat over de Piratenboot en achtbaan Viktor’s Race.

De Piratenboot zal nog voor het einde van de maand opnieuw operationeel zijn, bevestigde algemeen directeur Steve Van den Kerkhof aan PlopsaFansite. De attractie moest begin juli onverwacht sluiten omdat, na een technische controle, een dringende herstelling noodzakelijk bleek.

De boot werd enkele dagen na de sluiting van de steunpilaren verwijderd en werd de afgelopen maanden volledig gereviseerd. Het park maakte van de gelegenheid gebruik om ook het beugelsysteem van de attractie te herzien.

Viktor’s Race

Na de herfstvakantie zal er begonnen worden met de afbraak van Viktor’s Race, laat Van den Kerkhof ook weten. De achtbaan zal vervangen worden door een volledig nieuwe Viktor’s Race. Verdere info ontbreekt momenteel.

De attractie dateert uit 1976 en is één van de oudere operationele achtbanen in België. De coaster stond aanvankelijk nabij de ingang, maar werd eind 1999 verplaatst naar zijn huidige locatie. Begin dit jaar werd de omgeving rond de attractie opgefrist, zo verschenen er langs het parcours uitbeeldingen van de planeten en pronkt uitvinder Viktor, uit het populaire Ketnet-programma Kaatje, op de voorkant van het treintje.

Delen Tags
Facebook , , , , ,

Twitter
Google+