PlopsaFansite > Nieuws >
Plopsa-kriebels op beurs Euro Attractions Show
DATUM: 19 September 2013 - 10:22 | CATEGORIE: Plopsa | AUTEUR: PlopsaFansite

Plopsa pakte de afgelopen jaren uit met verschillende indrukwekkende nieuwigheden, én kondigde ook al verschillende projecten aan voor de volgende jaren. De vele bedrijven die aan deze projecten hebben meegewerkt – of nog zullen doen, pakken dit jaar dan ook maar graag uit met deze referenties op de Euro Attractions Show in Parijs.

Pretparkorganisatie IAAPA organiseert jaarlijks de beurs Euro Attractions Show (EAS) waar professionals in de pretparksector kunnen kennismaken met de nieuwigheden bij attractiebouwers, decoratiebouwers en -ontwikkelaars en toeleveranciers. De expo vindt dit jaar plaats in het Porte de Versailles Convention Center in Parijs. We gingen er op zoek naar een dosis Plopsa-kriebels.

Vaak gaat een realisatie in een Plopsa-park niet verder dan dan een vermelding in een folder of brochure – zoals bij achtbaanbouwer Gerstlauer (Vicky The Ride, Plopsa Coo) en Zamperla (De Grote Golf, Plopsaland De Panne), toch zijn er ook verschillende bedrijven die gekozen hebben voor een duidelijke uitlichting van een attractie/decorelement uit één van de Plopsa-parken.

Premier Rides pakte trots uit met de nieuwe achtbaan die volgend jaar in Holiday Park zal openen, een Europese premier! Zierer Rides had zelfs verschillende attracties uit Plopsa in de kijker staan: De Bloemenmolen (Plopsaland De Panne), De Vuurtoren (Plopsa Indoor Coevorden) en Mega Mindy Jetski (Plopsaland De Panne). Op de stand van decoratiebedrijf Theme Builders Philippines, dat de beelden en bloemen in Mayaland/Majaland produceerde en ook zorgde voor de animatronics bij de Wickie-achtbanen in de Plopsa Indoor-parken, hadden Snorre en Tjurre uit Wickie de Viking een plaatsje gekregen.

Ook verschillende Belgische bedrijven vonden de weg naar Parijs. Amerco Playgrounds realiseerde de voorbije jaren de Speelbomen in de Plopsa Indoor-parken en Mayaland (Plopsaland De Panne). Schuurkot.be/Custom Polyworks zorgde voor de renovatie van verschillende decoratiestukken en was eerder dit jaar verantwoordelijk voor de planeten langs het parcours van Viktor’s Race (Plopsaland De Panne). Decoratiebedrijf Neverland deed, voor de stand op de EAS, zelfs beroep op Plopsa-huisontwerper Piet de Koninck. Hij maakte hiervoor een concept van de stand, met in de uitwerking door Neverland ook diverse leuke verwijzingen naar recente realisaties bij Plopsa zoals de glasramen in Wickieland.

Foto’s
Delen Tags
Facebook , , , , , , , , , ,

Twitter
Google+